Výsluch na NAKA pripomínal Kotlebovi politické akcie z päťdesiatych rokov

08.10.2019 | 09:56
  14
Predseda ĽSNS Marian Kotleba dostal od polície predvolanie na výsluch, aby podal vysvetlenie prečo je rodina muž a žena.

Predseda ĽS Naše Slovensko sa v pondelok zúčastnil výsluchu na oddelení Národnej protiteroristickej jednotky. Vyšetrovateľ si ho predvolal za bilbordy s nápisom „Rodina je muž a žena. STOP LGBT!“. Mimovládne organizácie - Inštitút ľudských práv, Slovak Political Watchdog a Dúhové Slovensko - v tejto súvislosti ešte vo februári podali trestné oznámenie na ĽSNS.

Kotleba po výsluchu špeciálne pre Prehľad správ, okrem iného povedal, že mu výsluch pripomínal politické akcie z päťdesiatych rokov.

Správanie vyšetrovateľa P. Holécyho, ktorému bol prípad pridelený, bolo podľa Kotlebu neférové. Do zápisnice údajne zapísal aj slová, s ktorými Kotleba nesúhlasí.

„Dnes som bol vypovedať na tom medializovanom výsluchu kvôli bilbordom z prezidentskej kampane: „Rodina je muž a žena. STOP LGBT“. Bol som veľmi prekvapený neférovým správaním vyšetrovateľa, ktorý mi odmietol ukázať podnet, ku ktorému sa mám vyjadriť. Navyše, bez môjho vedomia do zápisnice nadiktoval, že sa vzdávam svojich práv v ďalšom konaní a ani ma neinfomoval, že už začal za tieto výroky trestné stíhanie,“ povedal Kotleba na margo výpovede.

„Milan Mazurek hovorí: Slováci, nedajme sa umlčať! Ja k tomu po dnešnom výsluchu, pripomínajúcom politické akcie z päťdesiatych rokov, dodávam: Slováci, nedajme sa zastrašiť!“ doplnil Kotleba.

Vyšetrovateľ na otázky Prehľadu správ odmietal odpovedať kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu.

Článok súvisiaci s tematikou:

Zdroj: prehladsprav.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti