Vyhrážanie Alene Zsuzsovej zo strany vyšetrovateľa Juhása a Valčekov pokus robiť politiku a zavádzať

22.09.2020 | 12:28
  1
Peter Juhás je iba bábka, ovládaná JUDr. Lipšicom a JUDr. Kvasnicom, ktorá uverila rozprávke, že na konci zvrátenosti čaká ju závratná politická kariéra.

Po vydaní oslobodzujúceho rozsudku vo veci vraždy Jána Kuciaka bolo zjavné, že najmä občania slepo dôverujúci mainstreamu, kŕmení zavádzajúcimi informáciami, ak nebudú pohoršení, pravdepodobne nebudú skrývať prekvapenie. Verejnosť však neočakávala nezmysly produkované predstaviteľmi moci a najmä renomovanými právnickými elitami. Niektorí sa prejavili ako diletanti, a iný ako absolútni hlupáci neznalí trestnoprávnu legislatívu. Absurdnými výrokmi nešetrili ani naši mienkotvorní novinári.

Burlivú diskusiu priniesli však najmä vyjadrenia, bývalého vyšetrovateľa JUDr. Jozefa Šáteka, ktorý vážnym spôsobom nielenže spochybnil profesionalitu Petra Juhása – šéfa vyšetrovacieho tímu.

Kritikou nešetril ani bývalý prezident Policajného zboru Slovenskej republiky, ktorý prostredníctvom FB statusu.

Kritike nedostatočného zdokumentovaniu skutku podľahli aj slovenské médiá, po vyjadrení právneho zástupcu poškodených JUDr. Daniela Lipšica, ktorý sa bezprostredne po vynesení rozsudku pohoršený vyjadril, že súd neakceptoval ani jeden obžalobou, predložený dôkaz.

Niekoľko týždňov po vynesení rozsudku a vzájomnom sa upokojovaní, že rozsudok nie je nateraz právoplatný, vyškolené médiá opätovne začali obviňovať prokurátora Turana a Petra Juhása zo zanedbania vyšetrovania a nedostatočného zabezpečenia dôkaz a opätovne vo verejnom priestore šíriť nezmyselnú propagandu.

Tódová je presvedčená, že klamstvo ustojí zatretím dátumu na fotografii

Hoci na súde bolo hodnoverne preukázané stanoviskom Tatrabanky, že Marián Kočner deň po vražde nevykonal žiadnu finančnú transakciu, Monika Tódová opäť zdôraznila, že vyberal. K textu nezabudla pripojiť fotografiu, na ktorej Kočner vyberá z banky peniaze, avšak nie deň po vražde – 22.februára, ale 27.2.2018. Samozrejme mienkotvorné médiá po prevalení drobného klamstva kolegyne Tódovej poctivo zatreli dátum na fotografii.

Lauru Kellöovú tiež zaujíma prečo neboli včas zabezpečené záznamy z banky, a obviňuje z nedbalosti prokuratúru aj vyšetrovateľa.

Adam Valček zavádza

Bezpečnostná schránka Mariána Kočnera v Tatrabanke bola otvorená 4.3.2019. Boli zaistené veci a urobený znalecký posudok. V schránke boli zmenky k sporu voči Markíze a iné listiny. Bolo by nelogické držať peniaze v bankovom trezore.

Odňaté veci zo schránky

 

Peter  Juhás ani zďaleka nie ten excelentný vyšetrovateľ s gloriolou, ako nám médiá niekoľko mesiacov intenzívne podsúvali, dokonca nie je ani nekompromisný vyšetrovateľ najzávažnejších trestných činov. Peter Juhás je iba bábka, ovládaná JUDr. Lipšicom a JUDr. Kvasnicom, ktorá uverila rozprávke, že na konci zvrátenosti čaká ju závratná politická kariéra.

Tím vyšetrovateľov, ktorý riešil vraždu Jána Kuciaka v konečnom dôsledku nemal záujem vraždu vyšetriť, ani nájsť skutočného objednávateľa vrahov, ale pripraviť verziu,  na základe ktorej malo dôjsť k odsúdeniu Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej. V zmysle politickej objednávky mal zostaviť spis a vyrobiť dôkazy na základe, ktorých by bolo možné uložiť Mariánovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej doživotie, prípadne dvadsaťpäť ročný trest, čo je vzhľadom k ich veku dožitie. 

Ak si uvedomíme, že na výrobe dôkazov voči nim participovali takmer kompletne  súbežne všetky brachiálne zložky, opäť ožíva okrídlená veta bývalého policajného prezidenta Jána Packu, ktorý pre reláciu Paľba v roku 2008 uviedol k trestnej činnosti orgánov činných v trestnom konaní uviedol, že:“Ak sa Vám dajú dokopy policajt, prokurátor, sudca vznikne začarovaný kruh, z ktorého nie je možné vystúpiť.”

Najmä ak podplatené médiá dlhodobo masírujú verejnú mienku, čím vyvíjajú nátlak na konajúce orgány. Dozor nad činnosťou vyšetrovacieho tímu vykonával JUDr. Turan – dlhoročný prokurátor Generálnej prokuratúry SR, u ktorého vzhľadom dĺžke právnickej praxe ani predpokladať, že nedokáže správne posúdiť návrh na obžalobu.

Spochybniť nespochybniteľné

Tódová, Valček, či Kolleová donedávna prezentovali, že disponujú spisom vo veci vraždy. Ak sa ich tvrdenie zakladá na pravde, musia vedieť, že vyšetrovatelia spoľahlivo preukázali, že Marián Kočner mal v trezore skutočne iba listiny súvisiae so zmenkovým sporom a vedome podsúvajú čitateľom klamstvá.

Vyhrážanie Zsuzsovej

Po vydaní oslobodzujúceho rozsudku voči Zsuzsovej, respektíve opätovnom zadržaní sa vyšetrovateľ Juhás, ktorý má dostatok informácií, že podobne ako trestné konanie vo veci vraždy Jána Kuciaka,  o niekoľko týždňov aj konanie vo veci vraždy Basternáka skončí fiaskom, vyhrážal sa Alene Zsuzsovej odsúdením za údajnú účasť na príprave vrážd prokurátorov.

Vyšetrovateľovi Petrovi Juhásovi pravdepodobne doposiaľ nedošlo, že skôr, či neskôr budú orgány činné v trestnom konaní vyšetrovať jeho trestnú činnosť, falšovanie a odstraňovanie podstatných dôkazov, marenie práv obvinených, či psychický nátlak na obvinených.

Autor: Jana Teleki

Zdroj: eurorespekt.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti