Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a príprava na prevzatie moci (spis zo sledovania, zväzok 29/3)

16.03.2021 | 20:55
  28
Novinárka Jana Teleki zverejnila spis zo sledovania aktérov pripravovaného prevratu na Slovensku.

„Pán Tóth, rozposlala som rôznym právnikom a novinárom spis zo sledovania z jednoduchého dôvodu, aby si každý uvedomil, že nie Kuciakove texty voči Mariánovi Kočnerovi  boli dôvodom jeho vraždy, ale príprava na prevrat, respektíve honosne povedané príprava na prevzatie moci. Marián Kočner ani Alena Zsuzsová nemajú s vraždou Jána Kuciaka nič spoločné,“ uviedla Jana Teleki v reakcii na ponuku bývalého novinára a exriaditeľa kontrašpionáže SIS Petra Tótha.

Bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS totiž v reláci na InfoVojne ponúkal milióny tomu, kto mu preukáže, že od Penty za Kočnerove telefóny dostal 150-tisíc eur.

„Tóthova ponuka je na smiech. O peniazoch od Penty informovali médiá krátko po odhalení jeho osoby ako chráneného svedka. O telefónoch a peniazoch od Penty sa hovorilo na pojednávaní vo veci vraždy na súde. K peniazom od Penty sa vyjadrovala aj JUDr.  Šišková – zákonná sudkyňa v odvolacom konaní vo veci zmeniek. K 150-tisíc eurám sa vyjadroval Tóth aj vo svojej knihe. Peter Tóth si musí uvedomiť, že jeho rozprávke o predaji investičného zlata a financiám, ktoré mu prišli na účet neuveril ani jeden súd. Mali by sme si položiť v prvom rade otázku, prečo telefóny odovzdal Pente. Peter Tóth pred súdom vo veci vraždy porozprával aj o tom, ako podviedol rodinu Kočnera, aby telefóny získal,“ uviedla Teleki s tým, že tri súdne senáty označili Tóthove svedectvo ako nedôveryhodné.

Jana Teleki pripomenula, že aj bývalý premiér a exminister spravodlivosti Ján Čarnogurský svoje vyjadrenia k prevratu koncipoval z listín zo spisu vo veci vraždy Jána Kuciaka, ktoré mu poskytla.

 

„Vážený pán Tóth vzhľadom k vašim invektívam rozhodla som sa zverejniť nielen spis zo sledovania, ale aj vašu 64-stranovú rozprávku prezentovanú pred súdom vo veci vraždy Jána Kuciaka, označovanú ako utajenú svedeckú výpoveď,“ dodala Teleki.

Celý spis zo sledovania si môžete prečítať TU.

Zdroj: eurorespekt.sk (1), (2) / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti