Volkswagen na ceste k plneniu zelenej agendy plánuje prepustiť 30-tisíc zamestnancov

13.10.2021 | 13:13
  12
Nemecká automobilka zvažuje zaradenie svojej divízie nabíjania áut a energií k už existujúcim plánom prvotnej verejnej ponuky akcií (IPO).

Nemecká automobilová skupina Volkswagen údajne zvažuje zrušenie až 30.000 pracovných miest, aby znížila náklady a zlepšila konkurencieschopnosť s hráčmi, akým je výrobca elektromobilov Tesla. Informoval o tom v stredu nemecký denník Handelsblatt. Podľa denníka to povedal dozornej rade generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen Herbert Diess.

„Niet pochýb o tom, že vzhľadom na nových účastníkov trhu musíme riešiť konkurencieschopnosť nášho závodu vo Wolfsburgu,“ odpovedal hovorca koncernu Michael Manske na otázky novinárov. „Debata sa práve uskutočňuje a existuje veľa dobrých nápadov. Neexistujú však žiadne konkrétne scenáre,“ dodal.

Hovorca zamestnaneckej rady Volkswagenu uviedol, že aj keď nekomentuje podobné špekulácie, zníženie počtu zamestnancov o 30.000 považuje za „absurdné a nepodložené“.

Technický riaditeľ Thomas Schmall zase v stredajšom rozhovore pre Manager Magazin uviedol, že Volkswagen zvažuje zaradenie svojej divízie nabíjania áut a energií k už existujúcim plánom prvotnej verejnej ponuky akcií (IPO).

Schmall však upozornil, že ešte nie je o ničom rozhodnuté a pravdepodobne bude trvať dva roky, kým budú nové spoločnosti založené a skutočne pripravené na vstup na akciový trh.

Vyhlásil tiež, že Volkswagen musí uvažovať spôsobom, ktorý zahŕňa celkové systémy. To je zjavne narážka na komplexný systém Tesly s vlastnou nabíjacou sieťou, solárnymi systémami pre ekologickú elektrinu a poistením automobilov.

Okrem toho Tesla vyrobí svoje auto Model 3 za desať hodín, zatiaľ čo Volkswagenu trvá výroba ID.3 až 30 hodín.

Zdroj: info.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti