Vo Francúzsku po sebe strieľali utečenci

02.02.2018 | 10:49
  0
V prístavnom meste Calais vypukla medzi migrantmi hádka.

Päť migrantov je v ohrození života po streľbe počas bitky medzi utečencami z Afganistanu a Eritrey vo štvrtok v severofrancúzskom Calais. Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej bolo zranených ďalších 18 osôb.

Totožnosť zranených a ich zdravotný stav ešte neboli spresnené. Bitka, do ktorej sa zapojila asi stovka migrantov s pálkami a kameňmi, sa odohrala v blízkosti nemocničného centra, kde úrady predvlani zrušili obrie provizórne táborisko zvané Džungľa. Žilo v ňom vtedy približne 8000 migrantov, dúfajúcich, že sa z Calais dostanú do Británie za lepšími životnými podmienkami.

Francúzsky minister vnútra Gérard Collomb sa vo štvrtok večer vydal na miesto, aby si urobil prehľad o situácii. „Polícia zasiahla na ochranu afganských migrantov, ktorých ohrozovalo 200 migrantov eritrejskej národnosti,“ uviedla prefektúra.

Predchádzajúca bitka medzi migrantmi, ktorá vyústila do strelných zranení, sa odohrala vlani 25. novembra. Strieľali po sebe dve skupiny Afgancov, pravdepodobne išlo o vybavovanie účtov medzi prevádzačmi. Zranených bolo päť ľudí. Tento rok, 18. januára, bol vážne dobodaný Sýrčan, ktorý sa pohádal s Afgancami na diaľničnom parkovisku.

V oblasti vlani zomreli štyria migranti, v roku 2016 ich bolo štrnásť a v roku 2015 dokonca osemnásť. V Calais teraz zostáva podľa rôznych odhadov od 550 do 800 migrantov.

Zdroj: ČTK/pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti