Vláda bankám zrušením odvodu navýšila brutálne zisk a Slovákov ide dodaniť

08.05.2021 | 09:58
  19
O rovnakú sumu ako vláda znížila dôchodcom trináste dôchodky, darovala bankám v rámci tzv. Sulíkovho kilečka asi 320 miliónov EUR, upozornil advokát JUDr. Ján Čarnogurský ml.

BANKÁM POČAS KORONY NARÁSTOL ZISK - A VLÁDA IDE DODANIŤ SLOVÁKOV. NÁJDE SA JEDNODUCHÉ RIEŠENIE?

Po vyhádzaní nezmyselnej pol miliardy EUR na plošné testovanie teraz ide pán minister financií Matovič zvýšiť DPH, ktoré predraží všetky nákupy, najmä pre nezamestnaných a pre dôchodcov. Rovnako plánuje vláda zvýšiť daň z nehnuteľností, ktorú nezamestnaní a dôchodcovia môžu len ťažko zaplatiť.

Vláda však zrušila minulý rok, v rámci tzv. Sulíkovho kilečka, bankový odvod, čím darovala bankám asi 320 miliónov EUR a brutálne navýšila bankám zisk.

O rovnakú sumu vláda znížila dôchodcom trináste dôchodky, takže darček pre banky nakoniec zaplatili slovenskí dôchodcovia.

Ale k bankám sa vláda správa aj naďalej veľkoryso. Len zisk bánk zaregistrovaných na Slovensku za minulý rok dosiahol 888 miliónov EUR, dokonca počas korony medziročne bankám vzrástol zisk oproti roku 2019! A to nepočítame zisk bánk, ktoré na Slovensku podnikajú iba ako pobočky zahraničných bánk.

Celý tento zisk bánk bude nakoniec vyvezený do zahraničia, veď všetky komerčné banky sú vlastnené zahraničnými firmami. A to vrátane Poštovej banky, Primabanky a J&T banky, ktoré sú ovládané pôvodne slovenskými finančnými skupinami J&T a Pentou.

Namiesto plošného navyšovania DPH a daní z nehnuteľností by bolo asi načase začať zdaňovať zahraničné banky a nie obyčajných občanov Slovenska.

Zdroj: Facebook Ján Čarnogurský


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti