Viktor Orbán varoval: Nepodceňujme temné sily!

24.10.2017 | 14:17
  0
Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom prejave pri príležitosti štátneho sviatku Dňa republiky s odkazom na známu sci-fi ságu Hviezdne vojny svojich spoluobčanov upozornil, aby si boli vedomí prítomnosti temných síl.

Tieto slová adresoval Maďarom v príhovore, v ktorom sa venoval predovšetkým migračnej kríze.

“Nikdy by sme nemali podceňovať silu temnej strany,” povedal maďarský predseda vlády 23. októbra v rámci 61. výročia protikomunistického povstania v jeho štáte. V tejto súvislosti odkázal na sprisahanie tých, ktorí stoja za “inváziou migrantov”. Zároveň dodal, že títo ľudia “nemajú pevnú štruktúru, avšak disponujú rozsiahlymi sieťami”.

Európska únia a niekoľko jej kľúčových členských štátov sa podľa Orbána stala rukojemníkom “špekulatívneho finančného impéria”. Ako dodal, táto “finančná mocnosť” stála v pozadí “ostatnej veľkej migrácie ľudí”, v dôsledku ktorej bola Európa zaplavená “miliónmi migrantov”.

“Tento plán bol rozvinutý nato, aby sa Európa stala zmiešaným multikulturálnym kontinentom,” vysvetlil v prejave Orbán a pripomenul, že iba Maďari sa dokázali proti tomu postaviť na odpor. Tým v podstate odkázal, na kroky svojej vlády, ktorá sa zameriava na eliminovanie vplyvu finančného špekulanta Georga Sorosa, ktorý stojí v pozadí iniciatívy prijímať a prerozdeľovať medzi európskymi štátmi utečencov.

Viktor Orbán zdôraznil, že Stredná a Východná Európa je bezmigračnou zónou, a preto sa o budúcnosti nášho kontinentu rozhoduje práve v tejto oblasti.

“Treba zastaviť sťahovanie národov, pribrzdiť globalizáciu, skrotiť Brusel, prekaziť plán finančných špekulantov a šialený nápad Spojených štátov európskych zavrhnúť,” uviedol maďarský politik s tým, že pre tento cieľ je potrebná jednota Poliakov, Čechov, Slovákov, Rumunov a Maďarov.

Upozornil tiež, že hlavným cieľom masívneho prílivu migrantov do Európy bolo zničenie jej kresťanskej a národnej identity. Predseda vlády zdôraznil, že Európa by mala zostať “bezpečná, spravodlivá, občianska, kresťanská a slobodná”.

Maďarsko je v súčasnosti v rámci stredoeurópskeho priestoru veľmi silným hlasom, ktorý pomenúva udalosti pravými menami a označuje zo zodpovednosti za situáciu v Európe určité osoby a štruktúry.

Tomáš Hlaváč

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti