VIDEO: Zúfalé protiútoky politicky angažovaných policajtov a prokurátorov podozrivých z manipulovania trestných konaní

16.08.2021 | 18:00
  9
Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák reaguje na minulotýždňové napadnutie najvýznamnejších projektov ministerstva vnútra v čase keď mu šéfoval.

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) odmieta informácie o zločineckej skupine na ministerstve, ktorá mala za jeho vedenia manipulovať nákupy a kupovať predraženú techniku. Tvrdí, že pri predmetných projektoch sa, naopak, podarilo ušetriť milióny eur.

Dnes už podľa bývalého ministre vnútra za stranu Smer Roberta Kaliňáka nikto nepochybuje, že špeciálni prokurátori a niektorí policajti z NAKA organizujú zmanipulované trestné stíhania. Poukazuje pri tom na stále nové a nové dôkazy o zmanipulovaných dôkazoch a kupovaných svedkoch. Kaliňák vo svojom videoblogu tvrdí, že tejto skupine politicky angažovaných policajtov a prokurátorov neostáva nič iné, ako zúfalými protiútokmi chrániť svojich nájomných svedkov.

„Jedným z takýchto protiútokov bolo aj minulotýždňové napadnutie najvýznamnejších projektov ministerstva vnútra pod mojim vedením,“ uviedol Robert Kaliňák. Ako vysvetlil, išlo o nákup techniky pre dobrovoľné hasičské zbory v podobe protipovodňových vozíkov a hasičských áut. Tieto projekty boli podľa jeho slov dobre známe aj zahraničí, a tak sa EÚ rozhodla ich podrobne naštudovať. 



Výsledkom bolo, že EÚ sa rozhodla celý projekt po podrobnom skontrolovaní procesov a hodnoty spätne preplatiť vo výške viac ako 100 miliónov, vysvetľuje exminister vnútra. Ako dodáva, toto je skutočnosť, ktorá sa deje naozaj len vo výnimočných prípadoch.

„Obvinenia z podvodu od aktuálneho krivo svedčiaceho nájomného svedka tak vyznievajú absolútne komicky. Analýzou cien techniky sme navyše zistili, že ministerstvo vnútra nielenže nenakupovalo draho, ale aj vďaka transparentným súťažiam naopak dokázalo ušetriť milióny eur,“ doplnil Kaliňák.

Zároveň skonštatoval, že dobre vycvičeným hasičom bola dodaná kvalitná nová technika. Vtedajšie vedenie ministerstva vnútra na nej podľa neho ušetrilo a podobne tomu bolo aj v prípade hasičského auta.

„Možeme tak povedať, že nielenže sa nenakupovalo predražene, ale navyše prišlo k úspore viac ako dvadsať miliónov eur. Na to sú nespochybniteľné dôkazy a nie vymyslené príbehy obvinených krivosvedčiacich nájomných svedkov,“ uzavrel bývalý najdlhšie slúžiaci minister vnútra Slovenskej republiky.
 

Portál Aktuality.sk minulý týždeň informoval, že podľa vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry mala za bývalej vlády fungovať zločinecká skupina, ktorá vyťahovala milióny eur z projektov v rezorte vnútra a na ústredí práce. Obstarávali ich v rokoch 2015 až 2020. Ide o obdobie, keď ministerstvo vnútra viedli nominanti Smeru-SD Robert Kaliňák a Denisa Saková. Obstarávanie mala vyhrať firma spriaznená s ľuďmi z najvyššieho stupňa zločineckej skupiny.

Exministerka vnútra a súčasná nezaradená poslankyňa parlamentu Denisa Saková v reakcii uviedla, že je šokovaná z informácií, že na ministerstve mala údajne fungovať zločinecká skupina. Dôvodom je podľa jej slov najmä to, že jej súčasťou mal byť kajúcnik Peter Petrov alias Tiger. Zdôraznila, že nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený.

Zdroj: YouTube / info.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti