VIDEO: Volebný spot Zuzany Čaputovej s bratom Mariána Kočnera

28.02.2019 | 14:37
  4
Prezidentská kandidátka Progresívneho Slovenska zverejnila predvolebné video s Ivanom Kočnerom koncom novembra na sociálnej sieti Facebook.

Čaputová v predvolebnom videu hovorí o tom, ako podala pomocnú ruku obci Vištuk. "Mala som tú česť pomôcť komunite v obci Vištuk s petíciou a následným referendom, na základe ktorého odvolali pred rokmi svojho starostu. Občania sa zaujímali o dianie v obci a nespokojnosť premenili do konkrétnych krokov, ktoré viedli k zmene. Aj tento prípad ukazuje, že sa dá presadzovať zmena k lepšiemu, ak sa slušní ľudia postavia za svoje práva. Rada využijem váhu prezidentského úradu na to, aby sa angažovanosť ľudí a dôvera v zmenu stali štandardom v našej krajine,“ uviedla kandidátka Progresívneho Slovenska.

Vo videu vedľa Čaputovej stojí Ivan Kočner, brat kontroverzného podnikateľa, ktorý sa momentálne nachádza vo väzbe.

Marian Kočner je obvinený v kauze falšovania zmeniek spolu s Pavlom Ruskom, exšéfom televízie Markíza. Najvyšší súd poslal Kočnera do väzby 28. júla minulého roku. Okrem toho má podnikateľ na krku viacero obvinení ekonomického charakteru. Rovnako je spájaný aj s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Za objednávateľa ho mal označiť jeden z obvinených, Zoltán Andruskó. 

Advokátka a prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová sa stretla s Marianom Kočnerom v čase, keď sa angažovala v kauze Pezinskej skládky. „V pozadí stáli záujmy už vtedy mocného Smeru, ale aj Mariána Kočnera,“ približuje Čaputová svoju skúsenosť s Marianom Kočnerom na stránke zuzanacaputova.sk.

Čaputová začiatkom októbra minulého roku k informácii, že by mal byť Kočner jedným z objednávateľom Kuciakovej vraždy uviedla, že „informácie o tom, že by mohol byť skutočným objednávateľom vraždy, ma zarazili – asi preto, lebo je ťažké pripustiť, že v kauze Pezinskej skládky som mohla spoločne s priateľmi stáť proti mužovi, ktorý by mohol byť schopný vraždy.“

Zdroj: Facebook / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti