VIDEO: Vladimír Mečiar po 30 rokoch od Nežnej revolúcie. Ako ďalej Slovensko?

23.06.2019 | 11:26
  1
Bývalý predseda slovenskej vlády vo svojom prejave vyhlásil, že súčasné dianie v našej spoločnosti je dôkazom toho, že slovenský národ sa musí zjednotiť.

V máji 2019 sa v Bratislave uskutočnilo verejné vystúpenie bývalého trojnásobného predsedu vlády SR Vladimíra Mečiara. Od času, keď bol Mečiar aktívny v politike a vo fungovaní štátu, ubehlo niekoľko rokov. Veľa vecí sa v slovenskej spoločnosti zmenilo a dnes je Vladimír Mečiar opäť vo verejnej sfére aktívny. Stretá sa s občanmi, s politikmi a reaguje na súčasnosť.

Ako politik a štátnik, ktorému sa pripisuje titul zakladateľa druhej Slovenskej republiky, myšlienky ktoré Mečiar reprezentuje, sú aktuálne aj v 21. storočí. Tým viac, že súčasná SR sa pričinením nezodpovedných, predošlých vládnych garnitúr, dostala do situácie, keď sa do súkolesia hry o budúcu existenciu štátu dostáva to najpodstatnejšie - slovenská štátnosť.

Zahraničné sily na čele s liberálmi a podporou mimovládok môžu len toľko. čo im my občania dovolíme. Treba si jasne povedať o čo ide nám Slovákom. Nastal čas pozdvihnúť hlavu a prestať sa trieštiť na viacej skupín, to vyhovuje len tým, ktorí chcú ovládať zemeguľu.

Súčasnosť dokazuje, že slovenský národ sa musí zjednotiť veriac v stabilné základy slovenských tradícií, ktorými sú: kresťanstvo, slovenský národ a sociálne zázemie našich občanov na vlastnom suverénnom území. V súčasnosti nestačí len štrajkovať a sťažovať sa, ale musíme ísť do politiky.

Mečiar: Slovenský národ sa musí zjednotiť

„Ak si chce štát ochrániť vlastných obyvateľov a ich právo rozhodovať o sebe, musí chrániť svoju zvrchovanosť. Dnes máme tak silný Tretí sektor, tak finančne dotovaný, tak anonymne pôsobiaci, že vlastne s nami prebieha akási sociologicko-emocionálna hra, kde nám naprogramujú niekoho, kvalifikovanou technológiou toho človeka predstavia a ľudia za neho zdvihnú ruky,“ vyhlásil Mečiar o spôsobe fungovania súčasného politického marketingu a manipulácie obyvateľstva. (úsek od 53 min. 17 sek. - pozn. IV)

„Keď zoberiem posledné voľby prezidenta, tak sa hovorilo - bude to slušné. Mne tá slušnosť pripomínala ľudí, čo nastupujú do autobusu, kde ich čaká pekne oblečený vodič, ktorý každého slušne usadí na miesto, len nemá vodičák. To je situácia po prezidentských voľbách,“ dodal v tejto súvislosti bývalý trojnásobný premiér.

Zdroj: InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti