VIDEO: Vláda blázna z Trnavy, narkomana z PS a zlodeja z Popradu nemá šancu vydržať viac ako rok. Všetci sa klaniate a predkláňate riť Američanom a dôchodcom závidíte 460 eur, vyhlásil Fico v debate Rádia Expres

26.02.2020 | 22:50
  4
Predseda Smeru-SD sa počas diskusie dostal viackrát do roztržky s moderátorom Braňom Závodským.

Šéf Smeru Robert Fico tvrdí, že účasť jeho strany v opozícii je po voľbách veľmi pravdepodobná alternatíva. "My v Smere berieme na vedomie, že môžeme ísť do opozície. Ale vrátime sa po roku alebo dvoch veľmi silní," uviedol v Predvolebnej debate s Braňom Závodským na Rádiu Expres. 

Expremiér zároveň uviedol, že sa nebude uchádzať o žiadnu funkciu vo vláde, ak by jeho strana bola po voľbách znovu v koalícii. Potvrdil však, že bude chcieť aj naďalej viesť Smer ako jeho predseda.

Moderátor odmieta porušovanie zákona

Fico sa počas diskusie dostal viackrát do roztržky s moderátorom. V úvode kritizoval údajnú cenzúru v predvolebnej debate Hospodárskych novín a Rádia Expres

"Toto sa nerobilo ani za socializmu, ale je to vaše rozhodnutie. Myslím si, že ste mali prijať účasť podpredsedu strany Petra Žigu, ktorý je významný minister hospodárstva," vyjadril sa šéf Smeru.

Závodský uviedol, že Rada pre vysielanie schválila pravidlá, podľa ktorých mali diskutovať len lídri kandidátky alebo predsedovia strán. "Odmietam porušovať zákon a pravidlá len preto, že vy sa sťažujete," reagoval moderátor. 

Fico pokračoval a uviedol, že nepustiť podpredsedu strany a ministra hospodárstva je hlboko trápne. "Dokonca by som musel dodať, že to video, ktoré natočil minister hospodárstva nie je pravdivé, ba dokonca váš hovorca pán Mažgút sa nám za neho ospravedlnil," kontroval mu Závodský. 

Vláda z blázna z Trnavy, narkomana z PS a zlodeja z Popradu nevydrží viac ako rok

Šéf Smeru-SD vyjadril obavy z chaosu v spoločnosti po voľbách, vzhľadom na to, že možná vláda zložená z "politických novotvarov" nevydrží viac ako rok. Fico tak poukázal na nesúrodé opozičné subjekty ako hnutie OĽaNO a strany PS/Spolu a Za ľudí. Pripomenul tiež predchádzajúcu skúsenosť s vládou Ivety Radičovej (SDKÚ), ktorá na Slovensku vládla v rokoch 2010 až 2012 a po jej rozpade boli vypísané predčasné voľby, v ktorých suverénne zvíťazil Smer-SD.

"Ja som v politike od roku 1992 a poznám slovenskú politiku ako vlastné vrecko. To nemá šancu, však sa na nich pozrite. Ten blázon z Trnavy, narkoman, zlodej z Popradu. Nebláznite. To nemá šancu vydržať. Jednoducho ak zostaví vládnu koalíciu opozícia, ktorá sa tvári, že je nejakou alternatívou pre Smer, do roku je po nich," vysvetlil Fico.

Mňa nepoučujte o ľudských právach

Ďalšia veľká výmena názorov sa spustila pri diskusii o 13. dôchodkoch. "Čo to komu vadí? Keď sme kupovali americké stíhačky a vrtuľníky, všetci ste boli ticho, lebo to je Amerika. Všetci sa klaniate a predkláňate riť Američanom. Ale keď máte dať dôchodcom 460 eur, tak máte s tým všetci veľké problémy," ostro začal expremiér. 

Závodský reagoval s tým, aby sa Fico neobracal na neho. "Veď my sa tu normálne bavíme v štúdiu ako novinár a predseda strany," dodal moderátor. 

Fico obhajoval skrátené legislatívne konanie k návrhu tým, že boli ohrozené sociálne práva ľudí. "Rešpektujte jednu vec. Ja som osem alebo deväť rokov zastupoval Slovensko na Európskom súde pre ľudské práva. Prosím, mňa nepoučujte o ľudských právach," vyhranil sa voči slovám Závodského.

Neurážajte ľudí

Fico pokračoval, že sociálne veci sú pre Smer absolútnou prioritou a budú za to bojovať do poslednej minúty. Závodský reagoval, že na to nemajú peniaze. 

"To je blbosť. Včera som bol na tlačovej konferencii a tam mi rozpráva nejaký redaktor, úplný hlupák, ktorý netuší, o čom rozpráva," hovoril šéf Smeru a moderátor ho prerušil, aby neurážal ľudí.

"Musím urážať," zobral si slovo späť Fico. Na čo mu Závodský odvetil, že sa to nehodí z postu predsedu najsilnejšej vládnej strany.

Podľa Fica bol redaktor "moták," lebo nevie, aký je rozdiel medzi deficitom a verejným dlhom. Expremiérovi prekážalo, že mu redaktor na tlačovej konferencii hovoril o tom, že Slovensko sa zadlžuje. 

"Ale on vám chcel len povedať, že zvyšovanie deficitu znamená zvyšovanie verejného dlhu. A vy tie peniaze nemáte," poznamenal Závodský. 

"Prečo to tým dôchodcom, do psej matere, závidíte," reagoval na záver Fico.  

Pozrite si celú debatu Roberta Fica s Braňom Závodským na Rádiu Expres:

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti