VIDEO: V Ostrave zabíjala nelegálna zbraň. Brusel nám chce ukradnúť tie legálne a urobiť z nás ľahkú korisť

12.12.2019 | 12:47
  3
Líder strany Vlasť Štefan Harabin spoločne s bezpečnostným expertom strany Ernestom Nagyom komentuje tragickú udalosť, ktorá sa tento týždeň odohrala v Ostrave.

Stanovisko strany Vlasť k tragédii v Ostrave:

V súvislosti s tragédiou v Ostrave, kde bolo v nemocnici zastrelených niekoľko nevinných ľudí, by som chcel nášmu bratskému, českému národu vyjadriť súcit a účasť so všetkými obeťami a postihnutými. To, čo sa stalo, je mi nesmierne ľúto.

Táto tragédia však okamžite prebudila ultraliberálov a bruselských lokajov aj na Slovensku, ktorí túto tragédiu neváhajú zneužiť na presadzovanie svojich zvrátených politických agiend. Takou je aj bruselská smernica o zbraniach, voči ktorej ČR podala žalobu na súdny dvor v Luxemburgu. Žiaľ, neúspešne.

V krátkosti si vysvetlíme, o čo v tejto smernici ide, čo je jej cieľom a čo by pre nás znamenala.

Zaiste je každému jasné, že ilegálnou migráciou a jej tolerovaním sa bezpečnostná situácia v západnej Európe výrazne zhoršila a pokiaľ by sme sa nebránili povinným kvótam, situácia by bola podobne zlá aj na Slovensku. Treba povedať, že Brusel sa vízie premeny Európy nevzdal. Naopak, len hľadajú zadné vrátka, cez ktoré ku nám budú môcť presídliť nebezpečných ilegálnych migrantov.

Súčasťou tohto diabolského plánu Soroša a ďalších na zničenie našej vlasti je aj postupné znižovanie schopnosti civilného obyvateľstva brániť sa vlastnými silami. O nič iné tu nejde. Táto smernica má v konečnom dôsledku za cieľ odzbrojiť legálnych držiteľov zbraní a urobiť z nás ľahkú korisť pre divochov a teroristov.

A to nie je všetko, priatelia. Pokiaľ by táto smernica bola prijatá, sťažila by život aj športovcom a poľovníkom.

Mám však pre vás dobrú správu. Ako takmer 40 rokov aktívny sudca s plnou vážnosťou tvrdím, že smernica, ktorú presadzuje Brusel, je v rozpore s našou ústavou a je dokonca v rozpore s legislatívou samotnej EÚ, pretože podľa nej sú zákony úpravujúce zbrane a strelivo výlučnou kompetenciou členských štátov, presne ako migračná a azylová politika. To znamená, že táto smernica je nulitná a je našou povinnosťou takú smernicu odmietnuť.

Preto upozorňujem aj ministerku Sakovú, aby nepokračovala v procese implementácia tejto smernice, lebo by tým evidentne páchala trestnú činnosť zneužitia právomoci verejného činiteľa. Na záver si povedzme, že na Slovensku platí jeden z najlepších a najprísnejších zákonov na získanie zbrojného preukazu. Na jeho získanie musí byť občan bezúhonný, spoľahlivý, čo je presne vymedzené zákonom, a fyzicky a psychicky spôsobilý. Veľa útokov a rovnako aj ten v Ostrave by sa dalo odvrátiť alebo aspoň zmierniť následky, ak by bol nablízku niekto legálne ozbrojený.

Strana VLASŤ považuje za svoju povinnosť postaviť sa na stranu práva, spravodlivosti a poriadku pre každého a tým logicky i na stranu všetkých držiteľov zbrojných preukazov, športovcov a poľovníkov nevynímajúc.

Zdroj: YouTube Štefan Harabin


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti