VIDEO: V Bratislave sa konala predpremiéra veľkého protivládneho protestu. Korporátne média tlačiace vládnu propagandu mlčia ako za totality

16.11.2020 | 08:56
  77
Krátko po skončení protestu začali zvárať vstupnú bránu do areálu Úradu vlády SR.

V nedeľu 15. novembra prišli ľudia v stovkách pred Úrad vlády so zapálenou sviečkou a spievali našu krásnu hymnu. Pretože im záleží na Slovensku a nechcú, aby im už viac vláda ubližovala. Naše mamy a otcovia, naši susedia, naši kamaráti, píše vo svojom statuse Ľuboš Blaha.

Obyčajní pracujúci ľudia, ktorí chcú len mierumilovne vyjadriť svoj názor sa v nedeľu opäť zišli pred Úradom vlády SR, aby vyjadrili svoj názor.

„Týchto ľudí Matovič označuje za „fašistov“ a „mafiánov“. Týchto ľudí označuje jeho poslanec Krúpa za „luzu“,“ píše Blaha vo svojom statuse.

Po týchto ľuďoch podľa Blahu Matovič „vrieska, že sú fašisti a luza?! A že na nich pošle armádu a vodné delá?! Toto si tí dobrí čestní ľudia zaslúžia od premiéra? Trhá mi srdce, keď vidím, kam Matovič dohnal Slovákov. Trhá mi srdce, keď vidím, ako uráža národ. Trhá mi srdce, keď vidím, že žiadne korporátne médiá tento dnešný protest neukážu.“

Zároveň vyzýva na otvorené vyjadrenie svojho názoru v utorok 17. novembra. „Aj keby nás Matovič do gulagov posielal – už stačilo!“ bije sa do pŕs rozhorčený politik. „Toto nenecháme tak!“, odkazuje Slovensku.

"Počúvajte, ako tí dobrí ľudia spievajú – niet krajšej pozvánky na 17. november 2020."

VIDEO z protestu:

Fotky z protestu:

Zdroj fotiek: https://www.slovenskyreporter.sk/obcania-uz-dnes-porusili-zakaz-zhromazdovania-co-nas-caka-17-novembra/

Zváranie brány pred protestami

Krátko po skončení protestu začali zvárať vstupnú bránu do areálu Úradu vlády SR:

Mikulec chce po vzore komunistov použiť 17. novembra policajnú silu proti protestujúcim občanom nespokojných s vládou

Protesty a demonštrácie, ktoré sa pripravujú na 17. novembra, sú podľa ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) nezákonné, pripomenul platný núdzový stav a zákaz zhromažďovania. Pokiaľ sa napriek tomu uskutočnia, polícia proti demonštrantom a účastníkom protestov zasiahne. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) poznamenala, že je stále veľa možností, ako vyjadriť svoj politický nesúhlas.

"V prvom rade chcem povedať, že tieto protesty, pokiaľ sa budú organizovať, sú nezákonné, stále platí núdzový stav a zákaz zhromažďovania. Polícia má právo takéto protesty rozpustiť. Áno, urobí to," skonštatoval Mikulec. Poznamenal, že ak to bude potrebné, policajný zbor použije všetky sily a prostriedky na zabezpečenie ochrany zdravia a životov občanov a tiež majetku. Opätovné použitie vodných diel na demonštrantov tak nevylúčil.

Ján Čarnogurský ml.: Ako sme hovorili v novembri 1989 - V jednote je sila!

K plánovanému protestu sa na sociálnej sieti vyjadril aj advokát Ján Čarnogurský ml. - syn ponovembrového predsedu vlády SR, neskoršieho ministra spravodlivosti SR a zakladateľa Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) Jána Čarnogurského:

Náš jediný a hlavný odborník, pán premiér Matovič, sa nám neustále vyhrážal, že nám nedovolí ísť von, pracovať a deťom chodiť do školy, ak si sami nebudeme každé dva týždne organizovať testovanie z nosa pomocou jeho nefunkčných testov z Trnavy, kúpených za našich 46 miliónov EUR. Odobral a obmedzil nám všetky ľudské práva, ktoré nám dávali ľudskú dôstojnosť. Vraj môžeme iba držať hubu, sedieť doma a príležitostne tvrdo pracovať. Podobne, ako to riešili komunisti kedysi.

Ešte v stredu predĺžil núdzový stav, vraj sa nachádzame v oveľa horšej situácii ako pri jeho vyhlásení.

A zrazu otočil. Nariadil hlavnému hygienikovi rýchlo otvoriť divadlá, kiná, kostoly, fitká a plavárne. Zľako sa ľudí, ktorým na ľudských právach záleží. Zľakol sa tých, ktorí prídu 17. novembra do Bratislavy obhajovať ľudské práva nadobudnuté 17. novembra 1989.

Nechystá sa však ustúpiť úplne: Vláda v stredu vydala bezprecedentný zákaz pokojného zhromažďovania. Aby mohli ľudí vyšetrovať. Hlavný hygienik pán Mikas vydal v piatok zákaz pokojného zhromažďovania. Aby mohli ľudí pokutovať.

Neopodstatnene obmedzil jedno z hlavných ľudských práv, garantovaných Ústavou SR a Európskym dohovorom o ľudských právach.

V ďalšom statuse Vám preto prinesiem návod, čo je vhodné uviesť do zápisnice pri výsluchu alebo v odvolaní voči pokute, keď vás budú prenasledovať za účasť na pokojnom zhromaždení 17. novembra.

Ako sme hovorili v novembri 1989 - V jednote je sila!

Na 31. výročie Nežnej revolúcie sa bude 17. novembra konať v Bratislave masový protest proti Matovičovej vláde

Sociálnymi sieťami sa nesie výzva, aby sa ľudia zúčastnili protestu proti vláde Igora Matoviča. Čas a miesto konania je Hodžovo námestie – pred prezidentským palácom, dňa 17. novembra, o 16 h. Má to byť protest apolitický, ale aj napriek tomu svoju účasť avizujú rôzni politici naprieč celým spektrom. Vieme o troch rôznych organizátoroch akcií.

Vyzerá to tak, že veľa ľudí sa chystá v utorok okolo 16 h, samozrejme samostatne a neorganizovane, poprechádzať sa po okolí prezidentského paláca. Niet sa čomu diviť, centrum Bratislavy je pekné a 17. november je voľným dňom…

Skupina okolo bývalého poslanca NRSR, Petra Marčeka má od augusta na 17. november ohlásenú akciu na Hodžovom námestí. Pre Hlavný denník sa P. Marček vyjadril, že skutočne protest plánuje, avšak zdôraznil, že v prípade predĺženia núdzového stavu, bude nútený na magistráte mesta Bratislavy, svoju rezerváciu zrušiť. To však nemení nič na veci, ako sa vyjadril, že osobne sa aj tak pôjde so zopár priateľmi prejsť k prezidentskému palácu, „chcem si pripomenúť deň boja za slobodu a demokraciu aspoň prechádzkou“, povedal. Vyzýva aj ostatných občanov, aby na rovnaký účel tento pekný deň využili, nezabudli si trikolóru a zobrali so sebou aj sviečky, ktoré sa zapália. Samostatne a nie po hlúčikoch väčších ako 6 ľudí.

 

Zdroj: InfoVojna / hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti