VIDEO: V Belgicku sa konali masové protesty proti povinnému očkovaniu a covid-pasom. Ľudia zablokovali vstup do sídla Európskej komisie. Polícia proti nim použila slzotvorný plyn a vodné delá

05.12.2021 | 21:35
  32
Prísnejšie opatrenia oznámila belgická vláda v piatok. Protestujúci kričali "Sloboda! Sloboda!" a držali transparenty s nápismi "Spoločne za našu slobodu, práva a naše deti".

V Bruseli sa v nedeľu 5. decembra 2021 konal obrovský protest proti sprísneným totalitným korona-opatreniam a segregujúcim nariadeniam o používaní covid-pasu. Polícia musela proti ľuďom použiť vodné delá a slzotvorný plyn. Podľa údajov polície bolo v uliciach 35-tisíc ľudí.

Protestujúci sa dokonca rozhodli zablokovať vstup k sídlu Európskej komisie, čo viedlo k stretom s ťažkoodencami.

Akcia, ktorú schválili miestne úrady, začala pri Severnej stanici belgického hlavného mesta. Podľa miestnej polície do ulíc Bruselu vyšlo asi 35-tisíc ľudí.

Kvôli protestnej akcii sa v meste tvoria silné dopravné zápchy, polícia musela uzavrieť hneď niekoľko ulíc a tunelov v centre mesta.

Účastníci protestných akcií najmä kritizujú používanie takzvaného covid certifikátu, bez ktorého sa Belgičania teraz nedostanú do reštaurácií, športových klubov ani do kín. V najbližšom čase chcú úrady používanie certifikátov rozšíriť.

Prísnejšie opatrenia oznámila belgická vláda v piatok. Protestujúci kričali "Sloboda! Sloboda!" a držali transparenty s nápismi "Spoločne za našu slobodu, práva a naše deti".

Demonštranti pochodovali centrom Bruselu k sídlu Európskej únie (EÚ). Niektorí niesli aj transparenty s kritickými symbolmi proti vakcínam a povinnému očkovaniu.

Pozrite si masy ľudí zo všetkých sociálnych vrstiev naprieč spoločnosťou:

Skupina protestujúcich v Belgicku sa dostala do zrážok s políciou

Pri demonštrácii proti pandemickým opatreniam v Belgicku použila v nedeľu polícia voči niektorým protestujúcim vodné delá a slzotvorný plyn. Skupina mladých ľudí predtým bezpečnostné zložky napadla rôznymi predmetmi a petardami. Informovali v neďeľu korporátne médiá spriaznené s vládami presadzujúcich totalitné opatrenia obmedzujúce ľuďom ich práva a slobody, a v spolupráci s farmafirmami dennodenne bombardujú ľudí agresívnou vakcinačnou propagandou.

Ako ďalej informujú, podľa počiatočného odhadu polície sa na prevažne pokojnom pochode Bruselom zúčastnilo približne 8000 ľudí, ktorí niesli plagáty s heslami proti obmedzeniam i očkovaniu. Väčšina účastníkov sa rozišla, keď sa asi 100 protestujúcich dostalo do zrážky s policajtmi, ktorí zabarikádovali prístup k sídlu Európskej komisie, píše agentúra AP.

Viac videí:

Pred dvoma týždňami došlo pri podobnom proteste s 35.000 účastníkmi v belgickej metropole k vážnym zrážkam a potýčkam v uliciach

Belgický premiér Alexander de Croo v piatok oznámil, že materské a základné školy sa pred sviatkami zatvoria o týždeň skôr a povinnosť nosiť rúško bude platiť aj pre deti od šesť rokov. Účasť na podujatiach v uzavretých priestoroch bude ohraničená na 200 ľudí.

O masových protestoch v Rakúsku, Nemecku a Holandsku sa dočítate v článku TU.

Zdroj: magazin1.sk / cas.sk (1), (2) / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti