VIDEO: Truban chce viesť Slovensko ako premiér, Beblavý ašpiruje na post ministra financií

12.07.2019 | 15:54
  5
Volebným lídrom koalície PS a Spolu sa stal Michal Truban, programovým lídrom Miroslav Beblavý.

Volebným lídrom PS a Spolu je šéf progresívcov Michal Truban. Predstavitelia strán to oznámili na brífingu. Programovým lídrom bude predseda Spolu Miroslav Beblavý.

"V prípade volebného úspechu sa budem zaujímať o post vicepremiéra pre koordináciu reforiem," povedal Beblavý, ktorý bude ašpirovať aj na post ministra financií.

Truban chce byť premiérom

Podľa nich bude Truban kandidátom na premiéra v prípade úspechu v parlamentných voľbách.

„Nová generácia politikov má byť slušná, má dať záujmy našich občanov na vyššiu úroveň. Beblavý je novým politikom nielen rečami, ale hlavne činmi. Som rád, že bude programovým lídrom," povedal Truban.

 

Dodal, že sám túto krajinu nespasí. "Nespasí ju ani Progresívne Slovensko, ani koalícia PS a Spolu. Spasí ju to, keď sa dokážeme spájať a začneme rozmýšľať nad naším spoločným cieľom. Verím tomu, že v takejto spolupráci sa nám to podarí a posunieme Slovensko výrazne dopredu," doplnil Truban.

Beblavý tvrdí, že pre neho je najdôležitejší volebný výsledok. "Nám to vyšlo, že najväčšia šanca na porážku Smeru je vtedy, ak nebudeme spolu súťažiť a potlačíme svoje egá. Toto rozdelenie je lepšie. Ja som lepší na to, čo idem robiť teraz a Michal Truban je lepší tiež na to, čo ide robiť," hovorí šéf Spolu.

Čakanie na Kisku

Truban povedal, že vo štvrtok sa rozprávali aj so zakladateľom vznikajúcej strany Za ľudí Andrejom Kiskom. Bývalému prezidentovi ponúkli, nech sa k ním pridá do trojkoalície.

"Nechce sa pridať, kým nemá Andrej Kiska oficiálne založenú stranu a čakajú na oficiálny snem. Uvidíme, aká bude definitívna podoba jeho strany," vysvetlil líder progresívcov. 

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti