VIDEO: Táto pandémia je podozrivá. Ako premiér som videl, že za vakcíny išli miliardy dolárov do vreciek farmaceutických firiem, vyhlásil Fico

07.08.2020 | 09:55
  8
Nenechám si pichať žiadnu chémiu, len preto, aby na tom zarobili farmaceutické spoločnosti, povedal bývalý premiér v rozhovore pre HNtelevíziu.

Keď sa portál Tvnoviny.sk pýtal politikov, či by sa nechali zaočkovať proti COVID-19, reagovali ste, že nemáte chuť pchať do seba chémiu a že na tom zarábajú len farmaceutické spoločnosti, ktoré sú za takmer každou pandémiou. Za ktorou napríklad?

Spomeňme si na rôzne pandémie, nazvime to hocijako, napríklad SARS. Len čo sa našiel liek a zarobili na tom všetci miliardy, tak sa choroba vytratila. Sám si pamätám, ako nás prinútili nakúpiť veľké množstvo očkovacích látok v súvislosti s jednou pandémiou pred niekoľkými rokmi. Už neviem, o čo išlo.

Myslím, že máte na mysli prasaciu chrípku.

Všetky tie očkovacie látky exspirovali v skladoch, neboli použité. Moje skúsenosti predsedu vlády a to, ako sa správajú farmaceutické firmy, ma oprávňujú takýto záver urobiť. Mňa neprinúti nikto, aby som si nechal pichnúť nejakú chémiu len tak, lebo si to želajú farmaceutické firmy, ktoré na tom chcú zarobiť. To, čo som videl na vlastné oči, boli miliardy dolárov, ktoré išli do vreciek farmaceutických firiem na očkovacie látky, ktoré často neboli ani použité. A aj táto pandémia je celá veľmi podozrivá. Ale ja tu nie som na to, aby som bol šíriteľom konšpiračných teórií.

Toto ale napriek tomu znie ako konšpiračná teória,lebo nemáte to nejak podložené, že sú za tým farmaceutické firmy …

Ja na to odpovedám, že si nenechám pichať žiadnu chémiu, len preto, aby na tom zarobili farmaceutické spoločnosti a nič iné.

Viete pani redaktorka, vyzeráme veľmi smiešne, pretože na jednej strane sa tvárime ako bojujeme s pandémiou - nútime zákazníkov, ktorí idú napríklad do lekárne, aby stáli v metrových odstupoch a potom sa pozriem na nejaký termálny bazén na Slovensku a smejem sa z celého brucha, pretože vidím tam tísíc ľudí, z ktorých každý má dvadsať krát dvadsať centimetrov životného priestoru… Je to celé nejaké čudné. To je všetko, čo na to môžem povedať a nebudem to viac komentovať.

Napriek tomu pri tejto téme ešte zostanem: Niektorí epidemiológovia na Slovensku hovoria, že ide o šírenie poplašnej správy hovoriť, že za tým stoja farmaceutické firmy, keď na tom nemáte žiaden dôkaz. Nemali by ste si takéto vyjadrenie zvážiť?

 

Vyjadrenie Roberta Fica sa dozviete na začiatku nasledujúceho rozhovoru:

Zdroj: hnonline.sk

Články súvisiace s tematikou:

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti