VIDEO: Taraba a Kuffovci opúšťajú poslanecký klub ĽSNS. Odmietajú sa nechať riadiť Mazurekom

27.05.2020 | 12:20
  25
Tarabu podľa vlastných slov prekvapilo, ako sa proti nim postavil Milan Mazurek (ĽSNS) v súvislosti s hodnotovou platformou konzervatívnych poslancov, ktorú s dvoma poslancami za Smer-SD nedávno predstavili.

Poslanci Národnej rady (NR) SR Tomáš Taraba, Štefan a Filip Kuffovci odchádzajú z klubu ĽSNS. Informoval o tom Taraba na stredajšej tlačovej konferencii pred parlamentom. Trojica pôsobí v mimoparlamentnej strane KDŽP.

Tarabu podľa vlastných slov prekvapilo, ako sa proti nim postavil Milan Mazurek (ĽSNS) v súvislosti s hodnotovou platformou konzervatívnych poslancov, ktorú s dvoma poslancami za Smer-SD nedávno predstavili.

"Necítime sa hrozbou pre ĽSNS. Naše kroky neškodia ĽSNS. Nedá sa fungovať v klube, keď nie Marian Kotleba, ale Milan Mazurek bude definovať každý náš kontakt s iným politikom, každú našu iniciatívu tými termínmi, ako to použil na internete," podotkol s tým, že ich kroky v ničom ĽSNS neškodili.

Dodal, že sa nikdy nebude pýtať Mazureka, či sa môže postaviť pred médiá. "Ja som nesľuboval tým ľuďom, že ma bude riadiť Mazurek," skonštatoval Taraba.

Ten svoje stanovisko oznámil aj predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi. "Považujeme to za vec, ktorá je za čiarou. Stanovisko bolo veľmi jasne dané."

Poznamenal, že vytvorenie platformy bolo dezinterpretované, pretože nešlo o pakt medzi ĽSNS a Smerom-SD. Dodal, že poslanci, aj z vládnej koalície, ktorí sú si hodnotovo blízki, budú naďalej spolupracovať a v rámci platformy podporovať hodnotové zákony. Mená poslancov v platforme nechcel konkretizovať, podotkol, že to bude vidieť na hlasovaní o konkrétnych zákonoch.

Taraba avizoval, že plánujú do parlamentu predložiť novelu interrupčného zákona, ktorú v minulom volebnom období vypracovalo hnutie OĽaNO a ktorá má zlepšiť informovanosť žien pred potratmi. Podľa vlastných slov nevidí dôvod, aby vládna koalícia s predložením takéhoto zákona čakala.

Hodnotová platforma mala za cieľ združovať poslancov s rovnakými hodnotovými názormi. Po kritike svojich spolustraníkov za vytvorenie platformy s ĽSNS opustil Smer-SD Ján Podmanický. Záujem pridať sa k platforme avizoval okrem Podmanického aj ďalší poslanec zo Smeru-SD Marián Kéry. Ten oznámil, že zo strany neodchádza.

Poslanec Kotlebovcov Milan Mazurek sa voči platforme rázne postavil a kuffovcov skritizoval. V ĽSNS podľa Mazureka nikto o takejto iniciatíve vopred nevedel a všetkých pohoršila. Taraba na to reagoval slovami, že Mazurek klame. Na sociálnej sieti napísal, že o vzniku platformy vopred informoval hovorcu ĽSNS Ondreja Ďuricu.

„Pozrel som si vyjadrenia pána Mazureka v jeho internetovej relácii na moju adresu, ktoré sú plné klamstiev a hejtovania publika proti mne. Po prvé sa opierajú o klamstvo, že ja som vytvoril nejaké akoby politické spájanie medzi Smerom a ĽSNS. Mazurek vie, že ja nie som člen ĽSNS a na tlačovej konferencii som vystupoval ako predseda KDŽP. O žiadnom spájaní Smeru a ĽSNS tam nie je ani reč, pretože predmet tlačovky bol úplne o inom. Verziu o spájaní ĽSNS a Smeru pustili do éteru liberálne média a je zaujímavé, že Mazurekovi táto verzia lepšie vyhovuje ako pravda. Tlačovka nebola medzi ĽSNS a SMEROM, ale medzi mnou a poslancom Podmanickým. Každý kto si pozrel tú tlačovú konferenciu na internete vie, kde je pravda,“ napísal Taraba 18. mája.

Predseda KDŽP Tomáš Taraba skritizoval Annu Záborskú z OĽaNO, že sa spreneverila svojim názorom a sľubom voličom a s KDŽP intenzívne nespolupracuje.

Taraba nechcel presne odpovedať, či trojica poslancov, ktorá odchádza z klubu ĽSNS, bude predkladať návrhy zákonov za úplne zrušenie interrupcií.

„Život sa začína počatím a budem bojovať za to, aby každé dieťa mohlo žiť,“ povedal.

Pozrite si tlačovú besedu poslanca za Ľudovú stranu naše Slovensko Tomáša Tarabu, na ktorej oznámil svoj odchod z poslaneckého klubu. Jeho kroky budú nasledovať aj ďalší dvaja poslanci z mimoparlamentnej strany KDŽP Štefan Kuffa a Filip Kuffa:

Zdroj: sme.sk / hnonline.sk / ta3.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti