VIDEO: Takto prebieha pašovanie nelegálnych migrantov do Európy

24.06.2019 | 20:08
  0
Zábery priamo z Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex).

Pašeráci ľudí ťahajú za sebou čln a keď sa nachádzajú v medzinárodných vodách, dajú migrantom pokyn do neho nasadnúť. So satelitným telefónom, ktorý je v remorkéri, zavolajú záchrannú linku pre migrantov "alarm phone Twitter", ktorý je prepojený s mimovládnymi organizáciami.


Stačí keď do člnu dajú tehotnú ženu alebo pár detí, povedia, že zomierajú a lode mimovládok dobehnú ako na koni. Tu je aj odpoveď na otázku, ako môžu migranti zavolať z mobilu o pomoc, keď 10 km od pevniny nie je žiadny signál, pretože im nikdy v člne nenájdu satelitný telefón.

V niektorých prípadoch pred tým ako záchranári tieto člny potopia, si ich nafilmujú a zavesia na sociálnu sieť. Ľudia sú potom z toho v šoku, a takto krásne citovo vydierajú tých, ktorí veria všetkému, čo im „humanitárne“ mimovládky naservírujú.

Ide však len o špinavý biznis, z ktorého sa rodí ďalší biznis - financovanie mimovládok napojených na falošných filantropov, ktorí si potrebujú odpísať milióny na daniach a úradníci zase majú vďaka tomu svoje teplé miesto v OSN.

Zdroj: InfoVojna / YouTube / Facebook Hrica Lubos


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti