VIDEO: Svetový poriadok - ruský dokument o podstate fungovania dnešného nespravodlivého sveta

09.06.2019 | 10:59
  0
Ruský dokumentárny film Vladimira Solovjova s českými titulkami. Hrajú: Julian Assange, Lord David Owen, Oliver Stone, Vladimir Putin a ďalší. Film mal premiéru na konci roku 2015.

Podľa slov Vladimira Solovjova je film venovaný tomu, aká budúcnosť, aký „svetový poriadok“ čaká Rusov. „Film sme robili niekoľko mesiacov, kvôli tomu sme pochodili mnoho krajín, urobili sme interview s najrôznejšími ľuďmi – počnúc (srbským režisérom) Emirom Kusturicom až po (bývalého šéfa MVF) Dominiqua Strauss-Kahna, vo filme je aj (bývalý prezident Pakistanu) Parvíz Mušaraf. Vo filme je celý rad politických osobností, ale aj ľudí, ktorí sú skôr z kategórie filozofov, ako napríklad Parvíz. No a samozrejme, veľké množstvo kroniky, niekoľko veľkých interview s Putinom“ - uviedol na premiére Solovjev.

Pri nakrúcaní filmu vznikali podľa Solovjova aj ťažkosti – napríklad „čisto technologicky nebolo ľahké spojiť sa s Julianom Assangeom“ , zakladateľom webovej stránky WikiLeaks. „Najväčším problémom však bolo to, že mnohí politici sa báli rozprávať. Niektorí boli otvorení, ale niektorí si už zvykli obzerať sa okolo seba. Napríklad Mušaraf sa nebojí a hovorí, čo si myslí, ale niektorí významní  politici, nachádzajúc zdvorilé výhovorky, sa pokúšali vyzerať maximálne nezúčastnenými.“ – poznamenal moderátor.

Zdroj: InfoVojna / zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti