VIDEO: Švajčiarska polícia použila na ľudí protestujúcich proti totalitným korona-opatreniam slzotvorný plyn a gumové projektily

03.04.2021 | 10:53
  7
Švajčiarska vláda pred dvoma týždňami z dôvodu rastúceho počtu prípadov koronavírusu zastavila uvoľňovanie protiepidemických opatrení.

Slzotvorný plyn a gumové projektily použila v piatok večer polícia v švajčiarskom meste Sankt Gallen proti demonštrantom, ktorí vyjadrovali nespokojnosť s opatreniami proti koronavírusu SARS-CoV-2, informovala agentúra DPA.

Účastníci podľa polície krátko po 21.00 h začali na policajtov hádzať rôzne predmety. Neskôr hádzali i zápalné fľaše. Polícia odpovedala použitím slzotvorného plynu. Účastníkov vyzvala, aby neútočili na príslušníkov polície a neničili majetok.

Do ulíc mesta vyšlo približne 1000 ľudí, píše DPA s odvolaním sa na denník St. Galler Tagblatt.

Mesto Sankt Gallen má približne 75.000 obyvateľov a nachádza sa na severovýchode Švajčiarska.

Švajčiarska vláda pred dvoma týždňami z dôvodu rastúceho počtu prípadov koronavírusu zastavila uvoľňovanie protiepidemických opatrení. Švajčiarsko od začiatku pandémie zaznamenalo viac než 600.000 prípadov tejto infekcie a viac ako 9600 ľudí zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19. Švajčiarsko má približne 8,6 milióna obyvateľov.

Zdroj: hnonline.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti