VIDEO: Sulík chce skoncovať s dvojakým metrom a otvárať obchody a služby

22.02.2021 | 19:24
  36
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) by zas rád odvolal ministrov volajúcich po uvoľneniach.

Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka "nemá zmysel nechávať krachovať" viaceré odvetvia maloobchodu. Napísal to v statuse na Facebooku s tým, že bude presadzovať ich znovuotvorenie.

"Predstavte si prepchatý supermarket a na druhej strane veľkometrážnu predajňu nábytku. Prečo jedno áno a druhé nie?" pýta sa minister, podľa ktorého by mohli byť otvorené všetky druhy obchodov, kde sa dajú dodržiavať opatrenia.

Konkrétne by malo ísť napríklad o predajne detského oblečenia, kvetov či nábytku.

"Napríklad, ak nemáte respirátor a chcete nakupovať, viete si ho tam rovno kúpiť," popísal Sulík opatrenia, ktoré by sa tam mali dodržiavať. 

Vyzval zároveň ľudí, aby naozaj ochranné pomôcky nosili. "Skúste si na to však dávať pozor a respirátory stále nosiť. Len tak zvýšite šancu, že budete aj naďalej zdraví," uzavrel.

Slovensko sa pri tom stále nachádza v najhoršej čiernej fáze covid automatu. V nemocniciach je v súčasnosti rekordný počet ľudí, sme najhorší na svete aj v počte úmrtí.

Premiér Igor Matovič na zajtra zvolal veľké stretnutie s odborníkmi, kde budú riešiť, ako v tejto situácii ďalej. Minister práce Milan Krajniak na druhú stranu navrhol otvorenie kostolov. To by podľa neho mohlo pomôcť.

Matovič: Nech sú odvolaní ministri, ktorí žiadali uvoľňovať opatrení

Premiér Igor Matovič (OĽANO) stojí za ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO). Odvolaní by podľa predsedu vlády mali byť skôr ministri, ktorí volali po otváraní obchodov i reštaurácií, blokovali nákupy antigénových testov na ochorenie COVID-19, či bránili zavedeniu prísnejšieho lockdownu.

Krajčí je podľa premiéra zástanca striktnejších opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. "On bol ten, čo sa snažil prehovoriť do duše iným ministrom. Na tej istej vláde však boli ľudia, ktorí hovorili, nie, otvorme reštaurácie a obchody," skonštatoval Matovič na pondelkovej tlačovej konferencii.

Zdroj: hnonline.sk / YouTube / cas.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti