VIDEO: Súkromné chyby Borisa Kollára sú to, čo v súčasnosti riadi Slovensko

11.08.2020 | 19:26
  5
Predseda Smeru-SD Robert Fico reagoval na kauzu štátného podniku Tipos, ktorý podpísal zmuvu s Fun rádiom a Kollárove dopisovanie si s transsexuálom.

Búrka na poli opozičného snaženia a pokusu odvolávania Borisa Kollára z pozície predsedu národnej rady sa začala. Najnovšie prichádza sám šéf opozičného Smeru-SD s vysvetlením toho, prečo Kollár nezvolal schôdzu ohľadom prezidentkou vetovaných zákonov ešte teraz. Podľa Roberta Fica má totiž Kollár za ušami ešte oveľa viac a po príchode z dovolenky zo zvolania schôdze vycúval. Akoby toho nebolo málo, dnes navyše uzrela svetlo sveta informácia, že Kollár si mal dopisovať s transsexuálom.

Fico poňal kritiku formou videa na svojom účte na sociálnej sieti Facebook. Okrem iného spomína aj vetované zákony o novej voľbe generálneho prokurátora, kvôli ktorým sa mohla schôdza konať už teraz. "Včera ráno dokonca poslanecké kluby vládnej koalície vyhlásili pripravenosť a povedali, že sú v plnej zostave," prízvukuje Fico vo videu.

Čierny pondelok Borisa Kollára

Predseda Smeru pokračuje argumentom, že k prelomeniu veta prezidentky Zuzany Čaputovej je potrebných minimálne 76 poslaneckých hlasov. "Nuž, ale zabudli sme na jeden subjektívny moment a ten sa nazýva čierny pondelok Borisa Kollára. Kollár sa vrátil z dovolenky a musel vysvetľovať veci, ktoré sa jednoducho nedajú," hovorí Fico s odkazom na tohto týždňové informácie o tom, že Sme rodina z vlastných peňazí dotuje firmy podriadené Kollárovi. Išlo o nehnuteľnosti ale aj o motorové vozidlá. Tieto informácie vyplynuli aj z výročnej správy hnutia Sme rodina.

"Ešte ani nevieme, čo všetko tam nájdeme, keď sa na túto vec pozrieme bližšie. Je neakceptovateľné, aby takýmto spôsobom niekto parazitoval na štátnych peniazoch," zopakoval Robert Fico vo videu. Pokračoval aj kauzou s Tiposom a Fun-Rádiom, na základe ktorej chce Fico iniciovať schôdzu na odvolanie Kollára.

Smer-SD tento týždeň poukázal na zmluvu medzi štátom a firmou predsedu Národnej strany (NR) SR Borisom Kollárom (Sme rodina). Ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, jej jediným vlastníkom je predseda parlamentu a spoločnosťou Tipos, ktorej 100-percentným vlastníkom je Ministerstvo financií Slovenskej republiky

Smer-SD preto vyzval vedenie spoločnosti Tipos, aby objasnilo, prečo sa rozhodli uzavrieť zmluvu s Fun rádiom vo výške 240-tisíc eur. Strana zároveň uviedla, že ak vedenie Tiposu neobjasní dôvod uzavretia zmluvy, budú žiadať, aby minister financií Eduard Heger (OĽANO) odvolal vedenie spoločnosti Tiposu.

Nová, nečakaná komunikácia

Fico okrem týchto vecí spomína aj dnes zverejnenú informáciu o tom, že Boris Kollár si mal podľa Plus 7 dní cez sociálne siete dôverne dopisovať s modelkou pod menom Paris Nemc. Kollár nielenže nedal povolenie na zverejnenie tejto komunikácie, ale dokonca sa vyhrážal trestným oznámením za porušenie listového tajomstva. Spomínaná Paris Nemc je ale transsexuálna modelka s pohlavným ústrojenstvom muža, ktorá prešla viacerými a očividnými plastickými operáciami.

Strach zo schôdze?

Kollár podľa Ficových slov vo videu dostal strach náhlu letnú schôdzu zvolať napriek tomu, že kluby boli pripravené. "Keď sa toto všetko Boris Kollár dozvedel, tak si uvedomil, že lepšie bude, ak žiadna schôdza národnej rady nebude a tak aj rozhodol," hovorí vo videu Robert Fico. "Kto tu riadi štát? Sú to subjektívne pocity o tom, kto je Boris Kollár? Alebo to, že Kollár vyťahuje peniaze zo štátneho rozpočtu?" pýta sa v závere videa Fico, ktorý je v mene klubu Smeru presvedčený, že Kollár musí skončiť v poste predsedu NR SR.

Opozícia napriek tomu svoje úsilie nekončí. „Na základe týchto skutočností zvoláva strana Smer– SD predsedníctvo strany a sme pripravení zbierať podpisy pre iniciovanie schôdze na odvolanie Borisa Kollára z pozície predsedu NR SR. Sme presvedčení, že zotrvanie Borisa Kollára v pozícii predsedu parlamentu je neudržateľné a mal by odstúpiť,“ dodáva Fico v tlačovej správe.

Zdroj: topky.sk / InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti