VIDEO: Sudca poslal youtubera Rudolfa Vaského do väzby. Udať ho mal Martin Daňo

04.04.2020 | 14:08
  7
Pôvodne bol Vaský stíhaný väzobne aj so svojím spoluobvineným Martinom Daňom od konca minulého roka.

Youtubera Rudolfa Vaského poslal sudca Okresného súdu Bratislava I. do väzby. Rozhodol tak na neverejnom zasadnutí v Justičnom paláci. 

"Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I o návrhu OP Bratislava I rozhodol tak, že vzal obv. R. V. do väzby z dôvodu tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, žeby mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

NAKA Rudolfa Vaského zadržala po tom, čo nerešpektoval nariadenie súdu.

Policajtov na neho podľa našich informácií upozornil jeho spoluobvinený Martin Daňo. Ten je aktuálne vyšetrovaný na slobode.


Rudolf Vaský je obvinený z výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. 


Vo väzbe už bol. Dostal sa z nej za prísnych podmienok, ktoré porušil. Súd mu totiž zakázal uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel, či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Zákaz prišiel ako náhrada väzobného stíhania pre obvinenie z výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

Vaský si ale od kamery pokoj nedal aj napriek zákazu. S technikou v ruke bol medzi novinármi napríklad aj počas rozhodovania o väzbe pre sudkyne z Kočnerovej Threeemy.

Pôvodne bol Vaský stíhaný väzobne aj so svojím spoluobvineným Martinom Daňom od konca minulého roka. V januári ich však prepustil Krajský súd v Bratislave so zákazom publikovania.

Od svojho prepustenia Vaský naďalej zverejňoval videá, od čoho sa Daňo dištancoval.

Daňo odmieta, že by Vaského udal

Youtuber Martin Daňo komentoval informácie TV Markíza na sociálnej sieti:

"Práve som narýchlo spísal a podal podnet na Radu pre vysielanie a retransmisiu proti Markíze! a samotnú televíciu vyzval, aby to upravili a neklamali verejnosť, že Vaský udal mňa a ja Vaského. Toto rozoštvávanie má jediný účel - najprv ma spravili nedôveryhodným ked ma brali do väzby, teraz zo mňa chcú spraviť ešte aj udavača,aby rozoštvali ľudí samých proti sebe, aby tu bol chaos a ja úplne skončil," napísal.

Daňo neskôr zverejnil video spred budovy súdu, ktorý rozhodol o väzbe pre Rudolfa Vaského.

Zdroj: InfoVojna / tvnoviny.sk / hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti