VIDEO: Strácame civilizačný „náter“. Ak sa potvrdí dokopanie generála Lučanského, je to na odstúpenie ministerky spravodlivosti

13.12.2020 | 11:08
  22
Politický analytik Ján Baránek reaguje na súčasnú situáciu na Slovensku.

Na aktuálnu situáciu zareagoval politický analytik Ján Baránek. Upozorňuje, že desiatky rokov spoločnosť traumatizuje prípad samoúnosu, preto vopred vylúčil možnosť samozbitia generála Lučanského. Pripomína, že aj počas Norimberských procesov sa všetci správali k masovým vrahom civilizovane, hoci na konci boli za svoje činy potrestaní.

„Generál Lučanský mal vážne zranenia, údajne bol viackrát dokopaný. Otázka je, kým. Či ho dokopali vyšetrovatelia, členovia justičnej stráže alebo niekto, koho on alebo jeho podriadení poslali do väzby. Ale príčetný člen justičnej stráže vie, že nemôže generála polície dať do jednej miestnosti s takýmito ľuďmi. Ak sa to potvrdí, je to na odstúpenie ministerky spravodlivosti,“ myslí si Baránek.

Politický analytik vopred pripomína, že neobhajuje prípadné trestne činy Lučanského, ani neuprednostňuje alternatívu návratu Roberta Fica do vlády. No práve na pozadí prípadu Lučanský – samotného incidentu či zahmlievania informácií, poukazuje na aktuálnu situáciu v celej spoločnosti. Podľa neho by malo prísť k rekonštrukcii vlády a jej členovia by mali prejsť dokonca aj psychologickým vyšetrením.

Zdroj: YouTube / pravda.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti