VIDEO: Stanke sa ozval na podporu Ukrajiny! „Zapredanci! Koľko ti sľúbili?,“ pýtajú sa ľudia

25.02.2022 | 11:20
  36
„Putin uznaním Ruskom kontrolovaných umelých útvarov na území Ukrajiny, v časti okresov Doneckej a Luhanskej oblasti, zahodil všetky zábrany. Ukrajina čelí hrozbe rozsiahlej invázie,“ pustil sa do ruského prezidenta Stanke svojim typickým vysokým tónom.

Herec Richard Stanke, ktorý po smrti novinára Jána Kuciaka vo veľkom podporoval protesty Za slušné Slovensko, vedúce k zmene mocenských pomerov a k nástupu Igora Matoviča (OĽANO), dlho po zvolení novej vlády mlčal. Dnes sa však opäť objavil na tribúne pred ambasádou Ruskej federácie, kde vyjadril podporu Ukrajine. A od ľudí si musel zniesť poriadny náklad za súčasnú vládu!

„Putin uznaním Ruskom kontrolovaných umelých útvarov na území Ukrajiny, v časti okresov Doneckej a Luhanskej oblasti, zahodil všetky zábrany. Ukrajina čelí hrozbe rozsiahlej invázie,“ pustil sa do ruského prezidenta Stanke svojim typickým vysokým tónom.

„Agresívne, expanzívne a imperialistické Rusko“

Také prídavné mená používal Stanke na adresu veľkého slovanského štátu . „Imperiálne myslenie popiera slobodné právo štátov na slobodnú voľbu svojej budúcnosti, či dokonca existenciu,“ tvrdí herec.

Zároveň vyzýva ľudí na Slovensku, aby nenaleteli na Putinove argumenty, ktoré považuje za propagandu: „Putin a jeho propaganda sa so svojimi klamstvami snažia získať podporu ľudí v strednej Európe a to sa mu nesmie podariť. Je našou povinnosťou hovoriť nahlas pravdu o Putinovom zločineckom režime.“

Chce ráznu odpoveď

Stanke po slovách o agresívnom správaní Ruska vyzval Európu a transatlantický priestor na konfliktnú odpoveď. Je otázkou, ako si herec vlastne predstavuje rozdiel medzi agresívnym a mierovým správaním. „Je čas na ráznu európsku a transatlantickú odpoveď,“ povedal Stanke.

„Čo nevykrikoval, keď sa obmedzovali práva občanov?“

V komentároch pod videom portálu aktuality.sk však Stankemu nikto nič nedaroval. „Zapredanci!!!! Kde boli vtedy, keď sa podpisovala zmluva s Amíkmi…? Chce sa mi z nich vracať, hajzel,“ ozval sa jeden z komentujúcich. Iné komentáre pri tom neboli pre Stankeho príjemnešie: „A zasa ten uchylák. Koľko ti sľúbili? Už nie si ani herec, ani umelec, ale len poľutovania hodný skrachovanec“.

Okrem iného je Stankemu vyčítané aj to, že sa s jeho prispením počas protestov Za slušné Slovensko dostal k moci šéf OĽANO Matovič: „A ten potkan Stanke z ktorej diery zrazu vyliezol, kde bol doteraz a čo nevykrikoval, keď sa 2 roky obmedzovali práva občanov žijúcich na Slovensku.“

Zdroj: ereport.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti