VIDEO: Spiaci agenti - 7. časť (ruský seriál z prostredia tajných služieb, ktorý ponúka iný uhol pohľadu na dianie v spoločnosti)

21.11.2020 | 18:18
  4
Seriál Spiaci agenti je skvelou kombináciou krimižánru a trileru z prostredia tajných služieb.

Ruský seriál o tom, ako je v Rusku pomocou korporátnych médií a cudzích spravodajských služieb vytváraná destabilizácia v krajine a kreovaná tzv. demokratická opozícia ... natrafíte tiež na nápadne podobné paralely so Slovenskom.

Seriál Spiaci agenti, je fiktívnym príbehom, ktorý začína teroristickým útokom na Ruské veľvyslanectvo v Líbyi, pri ktorom zomrie 17 diplomatických zamestnancov. Na ambasádu zaútočili ľudia miestneho poľného veliteľa Ahmeda Salima. Ruská spravodajská služba FSB pri zásahu v Salimovom dome nájde u jeho syna Fataha video s informáciou o pripravovanom teroristickom útoku v Moskve

Ústrednou postavou seriálu je Andrej Rodionov ktorý útok na veľvyslanectvo prežil. Pre FSB pracuje ako špecialista na blízky východ a antiteroristickú činnosť. Po pätnástich rokoch služby na blízkom východe sa vracia späť do Moskvy, kde dostane za úlohu zistiť viac informácií o pripravovanom útoku. V priebehu vyšetrovania Rodionov prichádza na to, že isté udalosti, ktoré majú spojitosť s útokom na ambasádu v Líbyi, sa nedejú náhodne, ale sú súčasťou viacstupňovej operácie pravdepodobne zahraničných spravodajských služieb, ktoré sa začínajú sústreďovať okolo pripravovaného rusko-čínskeho kontraktu na veľkú stavbu plynovodu, ktorý je tesne pred podpisom. Súčasne s tým sa odvíja aj Rodionov osobný život, nakoľko po pätnástich rokoch sa stretáva so svojou bývalou spolužiačkou, starou láskou Kirou.

Pozrite si 7. časť seriálu so slovenským dabingom:

1. časť si môžete pozrieť TU.
2. časť si môžete pozrieť TU.
3. časť si môžete pozrieť TU.
4. časť si môžete pozrieť TU.
5. časť si môžete pozrieť TU.
6. časť si môžete pozrieť TU.

Zdroj: YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti