VIDEO: Spevák Greksa odkázal ministrovi Krajčímu kvôli jeho koronavírusovým nariadeniam, že je falošný farizej a nie kresťan

15.09.2020 | 11:11
  9
Hudobníka rozčertila piatková tlačovka ministra zdravotníctva Mareka Krajčího na ktorej informoval okrem iného aj o opatreniach, ktoré vstúpia do platnosti v najbližších dňoch.

Greksa vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti si nekladie servítku pred ústa. "Bol som zhrozený. Toľko falše, toľko farizejstva a toľko svinstva, koľko ste porozprávali som nepočul už dávno. Tvárite sa ako slušný kresťan, ale nie ste. Ste jeden obyčajný farizej," hnevá sa hudobník. Ten žiada Krajčího, aby mu vysvetlil, aký je rozdiel medzi omšou v chráme, kde si sadne do lavíc niekoľko desiatok a stoviek ľudí a medzi koncertom klasickej hudby alebo divadlom, kde prídu tí istí ľudia.

"Prečo pri bohoslužbách dávate iba nejaké  odporúčanie, veľmi neurčité, a prečo pri divadlách a koncertoch určujete presné počty..? Je to obyčajné svinstvo," pokračuje vo výčitkách. Zároveň Greksa vyjadruje absolútne zhnusenie nad ďalším krokom ministra zdravotníctva. "Tvárite sa ako nás veľmi chcete chrániť, ale až od 16. septembra, pretože 14.- 15. bude púť, Sedembolestná Panna Mária a na tom mieste v Šaštíne sa zíde možno 10-tisíc ľudí, a dosť veľa starších, to znamená z rizikovej skupiny, ale to ste nezakázali, preto ste to dali až od šesnásteho. Môžete sa hanbiť! Tvárite sa ako strašný kresťan a ste obyčajný farizej," uzavrel pobúrene.

 

K šaštínskej púti sa vyjadrila aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová:

"Chcem Vás veľmi pekne poprosiť, najmä starších ľudí, aby ste sa chránili a ostali doma. Začína púť do Šaštína, kde zvykli chodiť tisíce pútnikov. Súčasná epidomiologická situácia na Slovensku, ale aj vo svete, je mimoriadne nepriaznivá a bojujú s ňou všetky krajiny. Izrael, napriek tomu, že má kvalitnejšie zdravotníctvo a v oblasti zdravotníckych a informačných technológii je celosvetovou špičkou, opätovne zatvára ekonomiku, školy a obchody. Obmedzujúce opatrenia platia prakticky vo všetkých krajinách Európy. Pri množstve ľudí, ktorí zo Slovenska musia cestovať za prácou či za štúdiom do zahraničia sa bez opatrení zabezpečujúcich odstup a nosenie rúšok nezaobídeme. Slovensko má dlhodobo najnižší počet obetí v Európe aj vďaka tomu, že väčšina ľudí je disciplinovaných, nosia rúška a chránia tak seba aj druhých. Presviedčala som aj svoju mamu, ktorá patrí do zraniteľnej kategórie ľudí a púť v Šaštíne je pre ňu dôležitým okamihom vzdania vďaky za všetko dobré a krásne v živote, že tento rok je bezpečnejšie ostať doma a modliť sa v srdci. V takýchto krízových situáciách sa fyzická blízkosť dá nahradiť blízkosťou a spolupatričnosťou srdca. Buďme zodpovední a chráňme seba, našich drahých a našich blížnych."

Nové opatrenia, ktoré vyplynuli z rokovania Pandemickej komisie vlády a Konzília odborníkov v piatok 11. 9. a vstupujú do platnosti od 16. 9.:



• Obmedzenie poriadania hromadných akcií v prevádzkach verejného stravovania okrem svadobných hostín a karov,

• povinnosť nosiť rúška na 2. stupni základných škôl a na stredných školách sa predlžuje minimálne do konca septembra. Komisia  odporúčila, aby rúška nosili v triedach aj žiaci na prvom stupni ZŠ,

• účastníci športových kempov musia mať negatívny test na COVID-19, nie starší ako 96 hodín,

• v okresoch, ktoré majú na COVID semafore oranžovú alebo červenú farbu, komisia odporúča zaviesť zákaz návštev v zariadeniach sociálnej starostlivosti a neporiadať rodinné oslavy.

Zdroj: pluska.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti