VIDEO: Šokujúci rozhovor s analytikom Žitným a exministrom Kaliňákom na pohrebe generála Lučanského

08.01.2021 | 18:18
  25
Pohreb generála Milana Lučanského: Šokujúci rozhovor s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom a bezpečnostným analytikom Milanom Žitným.

Bezpečnostný analytik Milan Žitný v rozhovore na sociálnej sieti kritizuje štát za zlyhania v prípade smrti generála Lučanského. Podľa neho ministerka Kolíková vopred určila, ako má dopadnúť vyšetrovanie.

Bývalý novinár, dnes bezpečnostný analytik Žitný sa zúčastnil generálovho pohrebu v Štrbe. Je hanba, že Lučanský nemal štátny pohreb, vyhlásil.

„Významný funkcionár, človek, ktorý začínal od piky a vypracoval sa až na čelo polície. Tento človek má najväčšie zásluhy aj na zničení Černáka a organizovaného zločinu na Slovensku. Je hanbou, že incident 9. decembra sa stal v deň Černákovych narodenín. Neviem, či to bola náhoda, ale je to silná symbolika. O to väčšia hanba štátnych orgánov je, že sa nevedeli o svojho významného policajného dôstojníka postarať,“ povedal Žitný.

Pripomenul, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) dala do menovacieho dekrétu člena komisie formuláciu, že ide o vyšetrovanie samovraždy. Vraj už je to slovo odtiaľ preč. „Vnímal som to ako pokyn, že takto to má vyšetrovateľ čítať, rozhodnúť, že nemá dávať žiadne iné závery. Nemôžem to akceptovať,“ uviedol.

Analytik sa sťažoval, že počas pohrebu bolo v okolí Štrby veľké množstvo policajných hliadok. Keď sa pýtal, prečo policajtov vyhnali do terénu v takom masívnom počte, dostal od policajta krátku a jednoznačnú odpoveď: Boja sa.

„Boja sa hnevu ľudí . Uvedomujú si, čo sa stalo. Ich reakcie boli nepresvedčivé. Už po prvom incidente nevyšetrovali, ale mala inšpekcia konať a aj vyšetrovateľ úmrtia môže povedať či je to samovražda alebo cudzie zavinenie,“ vysvetľuje Žitný.

Zdroj: hlavnydennik.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti