VIDEO: Slovinci sa rozhodli pomôcť svojej armáde a dobrovoľne chránia hranice pred migrantmi

25.09.2019 | 18:01
  3
Cieľom je vychovávať ľudí a dobrovoľníkov k obrane svojej krajiny podľa potreby a pomôcť armáde a polícii kontrolovať verejný poriadok.

Občania v Slovinsku vytvorili civilnú obrannú silu, ktorá má zastaviť nelegálnych migrantov vstupujúcich do ich krajiny z Chorvátska.

Balkánska trasa pre migrantov smerujúce na sever z Turecka a Grécka do Nemecka je pre migrantov obľúbená. Vďaka maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi však bola klasická balkánska trasa, ktorá začína z Turecka alebo Grécka a potom prechádza Srbskom a potom Maďarskom, zastavená.

Náhradná trasa pre migrantov teraz vedie cez Bosnu, Chorvátsko, Srbsko a Rakúsko. Toto je alternatívna trasa, ktorá bola zavedená pre nelegálnych migrantov, aby sa mohli dostať do západných krajín EÚ.

Vlasteneckí občania Slovinska sa však spojili, aby zastavili neúprosný príliv nelegálnej migrácie. Skupina dotknutých občanov vytvorila odbor civilnej obrany, ktorý má pomôcť slovinskej armáde zachytiť nelegálnych migrantov, ktorí sa snažia prejsť krajinov, informoval portál Euronews.

„Myslím, že jediným riešením je poslať armádu na hranice, situácia je teraz podobná tomu, ako keby ste otvárali brány väzenia a hovorili, že púšťate všetkých väzňov, kto by tam zostal ?,“ povedal Blaz Zidar, člen novej obrannej sily.

Veliteľ občianskej skupiny Andrei Sisko uviedol: „Aký je cieľ? Cieľom je vychovávať ľudí a dobrovoľníkov k obrane svojej krajiny podľa potreby a pomôcť armáde a polícii kontrolovať verejný poriadok. V dobe masívnej migrácie z afrických a ázijských štátov, najmä moslimských, je dôležité chrániť naše hranice. Pretože štát, ktorý nie je schopný chrániť svoje hranice, nie je suverénnym štátom „.

Nedávno pri návšteve južnej slovinskej hranice s Chorvátskom, premiér Marjan Sarec oznámil, že jeho krajina posilní ochranu hraníc proti nelegálnym migrantom.

Zdroj: magazin1.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti