VIDEO: Slováci si užívajú vianočné trhy v Maďarsku aj Poľsku. Naše námestia sú mŕtve a podnikatelia krachujú

04.12.2021 | 10:00
  35
V Budapešti tak stretnete stovky vysmiatych Slovákov. A nie len tak. Slováci si utekajú užiť aj do poľského Zakopaného, kde nikto nerieši, či ste očkovaný.

Kým sú slovenské námestia bez vianočných trhov už ďalší rok a remeselníkom či varičom punčov ostávajú len oči pre plač, Slováci chodia na trhy do Budapešti či na víkendové pobyty do Poľska.

Čitateľ Tomáš nám poslal videá z piatkovej Budapešti, kde si ľudia užívajú čaro Vianoc. Sám nie je očkovaný a má len doklad (na papieri) o prekonaní covidu. Na trhy vás totiž pustia v Budapešti len vtedy, ak ste očkovaný alebo prekonaný. Ako to ale kontrolujú?

Tomáš nám povedal, že strážnik to kontroluje asi tak, že keby ste mu ukázal akýkoľvek papier, aj trebárs z nákupu, tak vás dnu pustí „Vôbec si to nepozrie“ dodal.

V Budapešti tak stretnete stovky vysmiatych Slovákov. A nie len tak. Slováci si utekajú užiť aj do poľského Zakopaného, kde nikto nerieši, či ste očkovaný. Môžete využívať hotely, reštaurácie, služby aj sa zabaviť na diskotéke. Nuž a naša ekonomika zatiaľ krachuje a slovenskí podnikatelia počítajú straty či totálne krachujú.

Viac videí z vianočných trhov v Budapešti:

 

Vianočné trhy v poľských mestách:

Zdroj: magazin1.sk / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti