VIDEO: Skupiny migrantov terorizujú nemecké kúpaliská

10.07.2019 | 18:46
  14
V sobotu 29. júna vypukol chaos vo vonkajšom bazéne na kúpalisku v Düsseldorfe. Minulý týždeň v pondelok sa podobná situácia odohrala v ďalšom nemeckom meste Essen.

V niekoľkých nemeckých mestách v uplynulých týždňoch skupiny migrantov terorizovali hostí a zamestnancov letných kúpalísk. Najhoršia bola situácia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko s hlavným mestom Düsseldorf, ktorá je známa vysokým počtom usadených migrantov.

V sobotu 29. júna vypukol chaos vo vonkajšom bazéne na kúpalisku v Düsseldorfe.

Niektorí hostia sa cítili ohrození skupinou, ktorá býva v nemeckých médiách pomenovaná ako „mládež“. Najskôr robili len hluk, potom začali skákať cez uteráky a deky, na ktorých ležali návštevníci kúpaliska. Rozhnevaný otec sa snažil dohovoriť skupinke mládežníkov, aby s tým okamžite prestala, čo však u nich vyvolalo ešte väčší ošiaľ a agresiu.

Skupina migrantov obkolesila celú rodinu. Podľa polície to bolo až 400 osôb. Personál kúpaliska musel následne zavolať políciu. Keď polícia dorazila, skupina mladých migrantov bola tak agresívna, že polícia musela privolať ďalšie posily. Agresívni mládežníci hádzali na policajtov krabice s fľašami, policajti boli nútení voči nim použiť obranné korenené spreje.

Keď sa polícii podarilo vyhnať gang z kúpaliska, „mládež“ ďalej pokračovala do centra Düsseldorfu, kde opäť vyvolali násilnosti.

Minulý týždeň v pondelok sa podobná situácia odohrala v ďalšom nemeckom meste Essen, kde úradovala opäť podobná skupina mladých migrantov. Agresívni mladíci zo skupiny migrantov tu napadli zamestnanca pri vonkajšom bazéne.

 

Mnohí Nemci pociťujú hnev, keďže nemecké médiá odmietajú pravdivo popísať pozadie a pôvod páchateľov. Noviny Die Welt však jasne naznačili, keď v jednom článku o terore v plaveckých bazénoch spomenuli „kultúrne rozdiely vo vzťahoch k ženám“.

V Holandsku sa vyskytli rovnaké problémy. Niektoré médiá hovoria o „mládeži“, iné sú jasnejšie a priamejšie, keď spomínajú marockých chlapcov a mladých mužov.

Zdroj: prehladsprav.sk / journalistenwatch.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti