VIDEO: Šimečka pobúril v europarlamente svojich kolegov zväzáckymi rečami o potrebe poslušnosti členských štátov EÚ

16.04.2021 | 10:50
  39
Na prejav europoslanca zareagoval aj spisovateľ a publicista Gustáv Murín, ktorý poukázal na jeho rodinnú anamnézu, keď poznamenal, že Šimečkovci nemajú o demokracii ani potuchy.

Slováci by si zaslúžili poznať, ako ich nimi volení europoslanci reprezentujú v bruselskom parlamente. Žiaľ, nemajú sa to odkiaľ dozvedieť. Iba občas preniknú na sociálnu sieť videá, ktoré zobrazujú, ako tam ich zástupcovia vystupujú.

Jedno takéto video umiestnil na svoj profil spisovateľ a novinár Gustáv Murín. Zachytáva v ňom výstup europoslanca Michala Šimečku a jeho názor. S ním ostro nesúhlasí nielen ďalší náš europoslanec Milan Uhrík, ale aj ďalší poslanci z Nemecka, Poľska, Francúzska. Rovnako sa proti názorom Šimečku stavia vo svojom statuse aj Gustáv Murín.

Títo podarení Šimečkovci nemajú o demokracii ani potuchy

„Pozor, tento chlapec s preležanou hlavičkou (matka to podcenila, bola totiž angažovaná?!) to myslí úplne vážne. Má to po oteckovi, ktorého som dobre poznal a osobne videl vyhlásiť na nejakej konferencii v 90. rokoch, že keďže v Holandsku nevolili voliči, ako si myslel on (ako pôvodne atlét a netalentovaný adept na spisovateľa) a jeho sekta pravdovravkov, že by malo byť obmedzené volebné právo, pretože si ľudia volia, ako sa im zachce,“ píše Murín.

A dodáva: „Títo podarení Šimečkovci nemajú o demokracii ani potuchy. Dedo tohto chlapca bol ťažký komunistický káder, čo bol vyslaný z Brna, aby v 50. rokoch napravil slovenských komunistov na správnu cestu a prejavilo sa to tým, že navrhol tresty pre Lasicu so Satinským, vtedy ešte študákmi na VŠMU. A tatko tohto komsomolca si privilégiá komunistického papalášizmu užíval, až kým jeho tatko neotočil kabát, ale akurát, keď fúkalo z inej strany.“

A čože vlastne mladý Michal Šimečka, ktorý sa do európskeho parlamentu dostal za zoskupenie PS-Spolu, pred európskym parlamentom tak vehementne obhajoval? „Musíme zabezpečiť, že poslušnosť členských štátov nie je len periodicky kontrolovaná, ale tiež aj vynútená! Skutočne potrebujeme poslušnosť, pretože Európska komisia stále neudelila Poľsku pokutu za to, že poľská vláda nerešpektovala rozhodnutie Európskeho súdneho dvora (napr. o povinných imigračných kvótach).“ Tieto slová doslova napálili Milana Uhríka, podľa ktorého sa to nedalo počúvať.

Ľudia už nemajú dať čo do hrnca a vy blokujete európsky rozpočet

„Vyplácanie peňazí zo spoločného európskeho rozpočtu chcete podmieniť dodržiavaním nejakých liberálnych pravidiel Európskej únie? Čiže štáty, o ktorých nie nezávislé súdy, ale vy, bruselskí liberálni politici, rozhodnete, že neposlúchajú, budú musieť do Európskej únie už iba platiť a nedostanú z nej nič! Povedzte to rovno, že chce trestať Poliakov, Maďarov, Slovákov aj všetkých ostatných, pretože nechcú prijímať imigrantov! Že nechcú presadzovať LGBT agendu! Že nechcú slepo poslúchať zahraničné mimovládne organizácie a liberálnych novinárov! Pretože o to tu v skutočnosti ide. My, takéto niečo nikdy nemôžeme podporiť, pretože na Slovensku, v strednej Európe s tým už máme svoje skúsenosti a v minulosti sa to nazývalo totalita,“ pustil sa do Šimečku ďalší náš europoslanec Milan Uhrík.

„Ľudia tam vonku už nemajú dať čo do hrnca a vy tu blokujete schválenie európskeho rozpočtu a poskytnutie pomoci práve takýmito nezmyselnými požiadavkami na posilnenie vlastnej nadvlády. To je niečo nehorázne! Naozaj nehorázne!“ vykričal Uhrík vo vystúpení Šimečkovi.

Nič dlžní mu nezostali ani europoslanci z Nemecka, Francúzska a Poľska. „Od Poľska by ste sa mohli učiť, ale vy namiesto toho na Poľsko útočíte!“ hneval sa na Šimečkove vystúpenie poľský europoslanec Patryk Jaki.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti