VIDEO: Šeliga odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu. S Drobom a Žitňanskou bol v čase zákazu vychádzania v Hríbovej kaviarni

05.05.2021 | 17:35
  9
Z funkcie šéfky parlamentného výboru pre sociálne veci abdikovala aj Jana Žitňanská (Za ľudí). Bratislavského župana situácia mrzí, ale odstúpiť sa nechystá.

Juraj Šeliga (Za ľudí) končí vo funkcii podpredsedu Národnej rady SR a Jana Žitňanská (Za ľudí) končí ako šéfka parlamentného výboru pre sociálne veci. Oznámili to na stredajšej tlačovej konferencii. Funkcií sa vzdali po medializovaných informáciách o tom, že boli v čase zákazu vychádzania v kaviarni vydavateľa magazínu .týždeň a politického komentátora Štefana Hríba.

Naďalej pritom platia pandemické opatrenia, podniky majú mať otvorené len terasy, a to iba do 21:00. Obaja sa ospravedlnili občanom za zlý príklad. Hovoria, že v interiéri podniku riešili pracovné veci.

„Faktom je, že takéto pracovné stretnutie malo byť v oficiálnych priestoroch, v kancelárii, nie v uzavretej časti kaviarne," povedal Šeliga. Priznal, že miesto stretnutia bolo zlým príkladom, ktorý oslabuje dôveryhodnosť občanov voči pandemickým opatreniam.

Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová rešpektuje a oceňuje gesto Žitaňanskej a Šeligu. Doplnila, že jej strana šla do politiky preto, aby priniesla novú politickú kultúru. O ich nástupcoch podľa Remišovej ešte v strane nediskutovali.

Týždenník Plus 7 dní odfotil Šeligu a Žitňanskú spolu s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom (SaS) minulý týždeň v podniku v centre hlavného mesta, a to v čase zákazu vychádzania. Týždenník píše, že sa stretli vo vnútri podniku. Drobu situácia mrzí, no z funkcie neodstúpi. Nejde podľa neho o také zlyhanie, pre ktoré treba odstupovať.

Jana Žitňanská nedávno na svojom faceboovom profile dokonca napísala, že sa teší, že po dlhom období prísnych opatrení dochádza k postupnému uvoľňovaniu. Verejnosť zároveň upozorňovala, aby nezabudli, že aj naďalej musíme byť zodpovední. 


„Mám čisté svedomie v tom, že počas pandémie makám denne od deviatej ráno do neskorých večerných hodín a som tiež len človek. Nevidím nič zlé na tom, keď si s kolegami z iných strán dám aj pohár vína a porozpráva sa nám potom trošku lepšie," vysvetľuje pre Plus 7 dní župan Juraj Droba.

„Necítim sa vinný. Urobil som chybu, nevšimli sme si ani, že už je toľko hodín, toto samozrejme nebolo správne, ale stretnutie bolo pracovné," dodal Droba.

Zdroj: tvnoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti