VIDEO: Šéf Pfizeru predpovedá návrat k normálnemu životu v roku 2022, ale pichať injekcie od farmaceutických firiem si budeme musieť každý rok

27.09.2021 | 17:15
  14
Rovnaký predpoklad vyslovil minulý rok šéf spoločnosti Moderna Stéphane Bancel, ktorý očakáva, že normálny život sa vráti približne o rok.

Šéf spoločnosti Pfizer očakáva, že k normálnemu životu sa vrátime v najbližšom roku. Albert Bourla povedal, že aj keď sa život vráti do normálnych koľají – takmer ako pred príchodom pandémie –, nezaobíde sa to bez kompromisov, ktoré bude musieť urobiť celá spoločnosť, uvádza CNBC.
 
Každý rok sa podľa neho budeme musieť znovu dávať zaočkovať proti koronavírusu. „Nemyslím si, že to bude znamenať, že sa nebudú objavovať nové varianty. A nemyslím si, že to bude znamenať, že budeme môcť žiť bez vakcinácie,“ skonštatoval Bourla so slovami, že budúcnosť ukáže, či sú tieto slová pravdivé.

Rovnaký predpoklad vyslovil minulý rok šéf spoločnosti Moderna Stéphane Bancel, ktorý očakáva, že normálny život sa vráti približne o rok. „Najpravdepodobnejší scenár je pre mňa ten, že s vírusom rozšíreným po celom svete budeme vidieť výskyt nových variantov. A budeme mať aj vakcíny, ktoré by mali vydržať minimálne rok,“ vysvetľuje šéf Pfizeru Bourla.
 
Svetová zdravotnícka organizácia obidve spoločnosti kritizuje za prístup k šíreniu vedomostí a intelektuálneho vlastníctva o vakcínach. WHO odmietlo zavádzanie tretích dávok vakcín v rozvinutých krajinách a apeluje na výrobcov aj krajiny samotné, aby sa sústreďovali na rozširovanie vakcinácie v rozvojových štátoch. Bourla kontruje tým, že Pfizer rozvojovým krajinám predáva vakcíny za výrobnú cenu a nezarába na nich.

Zdroj: refresher.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti