VIDEO: Salvini odkázal novej vláde, že ak otvorí prístavy migrantom, on ich spoločne s občanmi Talianska zavrie

09.09.2019 | 17:54
  4
Šéf Ligy Severu vyhlásil, že bude spolupracovať s političkou Giorgiou Melloni, ktorá sa tiež preslávila svojou bojovnosťou proti migrácii.

Pred sídlom talianskeho prezidenta sa zhromaždili sympatizanti Salviniho Ligy Severu a opozičnej strany Bratia Talianska.

Bývalý taliansky minister vnútra Matteo Salvini v spoločnosti predsedníčky Bratov Talianska Giorgiou Melloni vyjadril odhodlanie chrániť krajinu pred migrantmi.

Taliansky premiér Giuseppe Conte vytvoril v stredu novú vládu protisystémového Hnutia piatich hviezd (M5S) so stredoľavicovou Demokratickou stranou (PD).

Politická kríza v Taliansku prepukla naplno po tom, ako LN stiahla začiatkom augusta svoju podporu vláde. Stalo sa tak v súvislosti s projektom Európskej únie na výstavbu vysokorýchlostnej železnice medzi Turínom a francúzskym mestom Lyon, ktorý Hnutie piatich hviezd pri hlasovaní v parlamente nepodporilo.

Salvini dúfal, že pád vlády povedie k novým voľbám, v ktorých zvíťazí jeho Liga Severu a on sa stane premiérom.

Talianska televízia vo svojom spravodajstve minulý týždeň uviedla, že strana PD chce dať prepísať tzv. Salviniho bezpečnostný dekrét, ktorý zvyšuje maximálnu pokutu pre lode, ktoré vplávajú bez povolenia do talianskych vôd, zo sumy 50.000 eur až na jeden milión eur. Taktiež umožňuje zatknutie kapitána takéhoto plavidla.

Zdroj: Facebook Hrica Lubos / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti