VIDEO: Salvini nemal šancu vyvolať predčasné voľby. Záznam rozhovoru talianskeho premiéra Conteho a nemeckej kancelárky Merkelovej

02.09.2019 | 11:53
  6
Televízia La7 v programe Piazza Pulita priniesla rozhovor šéfov vlád Nemecka a Talianska, ktorý sa uskutočnil na konferencii vo švajčiarskom Davose v januári 2019.

Záznam rozhovoru talianskeho premiéra Conteho a nemeckej kancelárky Merkelovej jasne ukazuje, že podpora Ligy bola nulová. Naopak elity si priali spoluprácu s Hnutím 5 hviezd.

Hnutie 5 hviezd a Salviniho Liga nemali skoro nič spoločné okrem odporu voči Bruselu. Avšak na čele vlády sedel síce nestraník, ale zato pevný zástanca plnenia príkazov Únie, Conte.

Televízia La7 v programe Piazza Pulita priniesla rozhovor štátnikov z Nemecka a Talianska na konferencii v Davose v januári 2019. V ňom sa premiér priznáva k ochote prijímať (neobmedzené množstvo?) migrantov a je zrejmé, že so Salvinim to nepôjde. Chce podporu od Nemecka, aby sa dala táto politika zrealizovať. Myslí si, že to s Hnutím 5 hviezd pôjde.

Conte tvrdí : „Salvini je proti všetkým“.

Zabudol evidentne dodať, že podpora voličov nasvedčuje proti komu nie je a v prospech koho svoju politiku vedie. Liga Mattea Salviniho obhajuje záujmy talianskych voličov ale to je niečo, čo európski politici nenávidia. V ich slovníku je význam spojenia „proti všetkým“ to isté ako „proti nášmu elitnému klubu horných desaťtisíc“.

Táto jedna jediná veta najlepšie charakterizuje dnešnú Úniu. Voliči nie sú zaujímaví, dôležité sú iba plány probruselskej elity. Dnes sa rozhodli osídliť Európu Arabmi a Afričanmi a „zostrelia“ každého, kto im bude stáť v ceste.

Salvini nepochopil, že v mechanizme politických zmien stojí proti presile. Ten mechanizmus je nastavený tak, aby zabránil jemu podobným dostať sa k moci a pokiaľ sa stane zázrak, že sa dostane do vlády, ten istý mechanizmus ho z nej vyhodí. Jedinou šancou Ligy je potom získať nespochybniteľný mandát nadpolovičnej väčšiny voličov, ako sa to podarilo maďarskému Fideszu.

Články súvisiace s tematikou:

 

Zdroj: slobodnyvyber.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti