VIDEO: Salvini hovorí o masívnom prílive migrantov do Talianska. Je ich trojnásobne viac, varuje bývalý minister vnútra

29.07.2020 | 16:31
  0
Zvyšuje sa množstvo lodí s migrantami, ako aj ich úteky z utečeneckých centier, hovorí bývalý taliansky minister vnútra.

Masívny príval migrantov a vláda je ticho, hovorí na situáciu v Taliansku bývalý minister vnútra a predseda strany Liga Matteo Salvini. Podotýka, že sa oproti minulému roku strojnásobil príchod nelegálnych migrantov, zatiaľ čo niektorí utekajú z utečeneckých centier v krajine, čím hrozí rozšírenie ochorenia Covid-19.

Zvyšuje sa množstvo lodí s migrantami, ako aj ich úteky z utečeneckých centier, hovorí bývalý taliansky minister vnútra Matteo Salvini, predseda národno-konzervatívnej strany Liga. Ten obviňuje súčasnú ľavicovú vládu z ignorovania problémov, píše denník Il Giornale.

„Počet prichádzajúcich lodí sa od minulého roka strojnásobili, nelegálni migranti sú zbieraní aj vo vodách okolo Malty, pričom Lampedusa sa borí a stovky migrantov utekajú z centier, skrz čo hrozí šírenie ochorenia Covid-19,“ poznamenal bývalý minister.

Trojnásobok pristátí

Odkazuje napríklad na incident z nedele, 26. júla, kedy 180 migrantov utieklo z utečeneckého centra v Caltanissette. Polícii sa zatiaľ podarilo nájsť a zadržať približne 120 osôb, ktoré musia teraz podstúpiť povinnú karanténu.

Pred dvoma dňami pohrozil starosta talianskeho ostrova Lampedusa Totó Martello (ktorý doteraz zastával proimigračné názory), že vyhlási na ostrove stav ohrozenia. Dôvodom je práve masívny príval nelegálnych migrantov.

Salvini sa mu v odpovedi na jeho hrozby vysmial a považuje to za krokodílie slzy. „Čísla hovoria jasne: 11 334 pristátí od začiatku roka oproti 3 508 v minulom roku,“ uviedol Salvini a dodal, že by si Martello mohol konečne chcieť prečítať tieto čísla. 

Zdroj: dennikslovensko.sk / Facebook Hrica Lubos


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti