VIDEO: Rostas o tom, čo vám v správach o kauze politického procesu s ním za článok citujúci slovenských dejateľov nepovedia

26.10.2021 | 20:30
  12
Šéfredaktor a vydavateľ magazínu Zem&Vek Tibor Eliot Rostas zverejnil videoblog venovaný politickému procesu, v ktorej hral hlavnú úlohu ako prvý právoplatne odsúdený občan Slovenska za citovanie výrokov nášho národného buditeľa a tvorcu spisovného jazyka Ľudovíta Štúra.

 

Dnes som sa opäť nemohol riadne obhajovať z dôvodu, že som do pojednávacej miestnosti odmietol vstúpiť s rúškom. Keďže súd rozhodol o tom, že mám za svoj článok zaplatiť peňažnú pokutu, využijem mimoriadne opravné prostriedky vo forme dovolania sa pred päťčlenným senátom Najvyššieho súdu a ak bude nutné, aj dovolania sa na Ústavnom súde a na Európskom súde pre ľudské práva, nakoľko som nevinný a moju nevinu som nemal ani umožnené riadne obhajovať a preukázať.

Pôvodným zámerom bolo zničiť časopis Zem&Vek a to tým, že prokurátor Honz ma žaloval za rozširovanie extrémistických materiálov, čo provostupňový a dnes aj Najvyšší súd zamietol.

Na tohto prokurátora som dnes pripravil trestné oznámenie za zneužívanie právomocí verejného činiteľa (jeho pomer k veci s oznamovateľom Sibylom, ktorý mu ďakoval vo výročnej správe nadácie Zastavme korupciu v roku 2015 a na čo som súd písomne upozornil pred pojednávaním), zajtra pôjde do rúk Generálneho prokurátora SR.

Vždy majte na zreteli, že na nezákonnosti konania nemožno zakladať zákonnosť a na neprávosti právo. Byť súdený za výzvy k vzájomnému porozumeniu a za názor v dobe, keď Slovensku vládne lúza a kriminálne živly, v dobe, keď zatracujeme vlastné korene a ľudskosť, je pre mňa cťou.

Viac vo videu:

 

Zdroj: Facebook Tibor Eliot Rostas / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti