VIDEO: Razia NAKA v Pente a politické divadlo pre verejnosť za ktorým stojí Matovič so sudcom Klimentom a jeho synovcom prokurátorom Repom. To je dôvod, prečo premiér nebol na krízovom štábe

02.12.2020 | 14:56
  2
Dôvodom akcie NAKA podľa expremiéra Roberta Fica mohlo byť to, že premiér Igor Matovič (OĽANO) potreboval prekryť neschopnosť svojej vlády.

Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico vidí v utorkovom (1. 12.) zásahu ozbrojených policajtov v sídle finančnej skupiny Penta snahu prekryť neschopnosť vlády. Povedal to na stredajšej tlačovej konferencii. Nerozumie totiž rozsahu zásahu. Hovorí, že s Pentou má napätý vzťah, no rešpektuje prezumpciu neviny.

"Čo to bolo za nezmysel, tí ozbrojenci, keď nikto nebol vzatý do väzby, nikto nebol zadržaný v podobe pút?" reagoval Fico na zásah v sídle Penty. Dodal, že podľa medializovaných informácií Penta s políciou spolupracovala, preto nerozumie rozsahu akcie. Dôvodom podľa Fica mohlo byť to, že premiér Igor Matovič (OĽANO) potreboval prekryť neschopnosť svojej vlády.

„Prečo nebol Matovič na krízovom štábe?“ spýtal sa Fico a novinárov vyzval preveriť si informáciu o stretnutí premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) so sudcom Jurajom Klimentom, ktorý je horúcim kandidátom na funkciu šéfa prokuratúry a jeho synovcom prokurátorom Ondrejom Repom. „A sme doma. Os o ktorej stále hovoríme: Kliment navštevuje Matoviča. Kliment je strýkom Repu, ktorý je na špeciálnej prokuratúre zodpovedný za tento istý prípad,“ dodal expremiér s poukázaním na utorkovú raziu NAKA.

Ficovo vyjadrenie o deštrukcii právneho štátu politizáciou justície a prokuratúry si môžete pozrieť TU.

Viac o sudcovi Klimentovi sa dočítate v článkoch TU a TU.

Fico vysvetlil, že „Matovičovi sa rozpadá ústredný krízový štáb, premiér nevie či má poslať deti do školy alebo nemá, minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) odmieta nákup testov, Slovensko má podruhýkrát zhoršený medzinárodný rating, Slovensko je posledné v pomoci zamestnancom a zamestnávateľom, bojí sa ísť na ulicu, jeho dom chránia tažkí ozbrojenci.“

Fico hovoril aj o napätom vzťahu s finančnou skupinou. "Pente sme predsa zobrali spod nosa bratislavské letisko. My sme zakázali zisk zdravotným poisťovniam. Boli to poslanci za vlády Ivety Radičovej, ktorí potom dali tento návrh na Ústavný súd, ktorý povedal, že nie je možné zakázať zisk zdravotným poisťovniam. Z tohto titulu netuším, o čo ide, ja som ďaleko od toho," reagoval s tým, že rešpektuje prezumpciu neviny.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali v utorok ozbrojení policajti. Jaroslava Haščáka zadržali a obvinili z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila.

Jaroslav Haščák sa v stredu vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť.

Pozrite si tlačovú besedu predsedu strany Smer-SD Roberta Fica a poslanca Jána Richtera, na ktorej hovorili o hrubom a arogantnom porušení zákona. Štátny rozpočet sa podľa nich schvaľuje nezákonne — nebol totiž prerokovaný s tripartitou, ktorá na rokovanie nedostala ani pozvánku, ani návrh štátneho rozpočtu. Fico sa tiež vyjadril k zadržaniu Jaroslava Haščáka:

Zdroj: trend.sk / ta3.com / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti