VIDEO: Raz tak, potom inak alebo Pellegriniho protirečenie v otázke povinného očkovania

23.06.2021 | 09:39
  5
Peter Pellegrini neodpovedá konzistentne na otázku, či by súhlasil s povinným očkovaním konkrétnych skupín osôb.

Keď sa Petra Pellegriniho v júli 2020 v relácii Na telo televízie Markíza pýtali, či by bol za povinné očkovanie najohrozenejších skupín obyvateľstva, odpovedal súhlasne. Po jedenástich mesiacoch má opačný názor, povinné očkovanie na tlačovej konferencii označil za „perverzné“. V rovnakej relácii na rovnakú otázku tentoraz odpovedal nesúhlasne. 

„Kde sme, aby sme niekoho násilím nútili očkovať? To sme aký demokratický štát, kde má každý svoje ľudské a osobné práva? To neexistuje, aby sme nútili ľudí k očkovaniu v civilizovanej krajine,“ uviedol predseda Hlasu v nedeľnej relácii Na telo.

„Uvedomte si, že prvú a druhú vlnu sme zvládali bez zaočkovania a ako sme to zvládli? No normálne. Ani atómová elektráreň sa nevypla, ani jedna nemocníc neskolabovala a aj autobusy a vlaky chodili. Takže zase nehovorme, že bez očkovania sa nedá nič zvládnuť,“ doplnil.

Mimochodom, v júli minulého roka tvrdil predseda Hlasu úplný opak. V relácii Na telo plus dostal otázku, či by malo byť očkovanie aspoň pre najrizikovejšie skupiny obyvateľstva povinné. 

„Ja si myslím, že áno,“ odpovedal vtedy Pellegrini.

Ani on sám zaočkovaný nie je, médiám opakovane odpovedá s argumentom, že je to jeho vlastné zdravie a jeho súkromné rozhodnutie, či si dá pichnúť vakcínu proti koronavírusu. Netají sa tým, že je rád, že ochorenie covid-19 prekonal, a preto má protilátky, vďaka ktorým nie je postavený priamo pred rozhodnutie v súvislosti s očkovaním. 

Povinné očkovanie je dnes témou najmä vzhľadom na nízke percento zaočkovaných seniorov v porovnaní s ostatnými krajinami. Zároveň na Slovensko prichádza nebezpečnejší variant delta, pri ktorom sa vakcína ukazuje ako účinná a môže chrániť pred veľmi ťažkým priebehom.

Zdroj: refresher.sk / tvnoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti