VIDEO: Radačovský rozprával o Slovensku a Nicholsonová mu nedovolila dohovoriť!

09.10.2019 | 17:45
  8
Europoslanec Miroslav Radačovský si myslí, že Nicholsonovej vadilo, keď začal hovoriť o našej vlasti a o slovenských stredných podnikateľoch, ktorí sú ťahúňmi našej ekonomiky.

Lucia Nicholsonová, ktorá je predsedníčkou jedného z výborov, kde europoslanec Miroslav Radačovský vystúpil s otázkou na komisára pre hospodárstvo Valdisa Dombrovskisa, sa zachovala úplne protislovensky, keď ho nenechala dokončiť svoju otázku.

Miroslav Radačovský, ktorý kandidoval za ĽSNS si myslí, že Nicholsonovej vadilo, keď začal hovoriť o našej vlasti, a o slovenských stredných podnikateľoch, ktorí sú ťahúňmi ekonomiky:

„Pani Nicholsonová pravdepodobne v návale ťažkej a zodpovednej práce, ktorú nepochybne v Európskom parlamente a na domácej politickej scéne má, omylom, neobjektívne, popísala moje vystúpenie na vypočutí dezignovaného komisára pre hospodárstvo, ktoré pracuje v prospech ľudí, pána Dombrovskisa, dňa 8.10.2019. Pravdepodobne „z technických príčin“ publikovala len časť z môjho vystúpenia na videozaznáme, a z tohto potom vyvodila omylom nesprávne závery, ktoré publikovala na svojej FB stránke dňa 9.10.2019.

Keďže sa pani Nicholsonová pomýlila a urobila nesprávne závery, ba ich aj politicky zle okomentovala, považujem za správne jej omyl napraviť a ospravedlniť sa za ňu všetkým Slovákom, pretože verím, že to pani Nicholsonová neurobila úmyselne.

Skutočnosť bola taká: položil som otázku designovanému komisárovi v takomto doslovnom znení: „Malí a strední podnikatelia vytvárajú v EÚ a v mojej vlasti na Slovensku 2/3 pracovných miest. Je zrejmé, že prípadný BREXIT ak nastane, sa určite dotkne trhu aj podnikania a teda malých aj stredných podnikateľov.

A teraz moja otázka: čo pre malých a stredných podnikateľov ako budúci možný výkonný podpredseda pre hospodárstvo fungujúce v prospech ľudí v prípade BREXITU, ste pripravený zo svojej pozície urobiť, ale aj čo ste pripravený urobiť pre zlepšenie malého a stredného podnikania v prípade, že by k BREXITU nedošlo?“

Ďalej som uviedol: „Tvrdím, že malí a strední podnikatelia sú najviac zraniteľní a je potrebné ich v EÚ chrániť a podporovať ich viac ako doposiaľ, týka sa to predovšetkým malých krajín ako je Lotyšsko, Estónsko, Slovinsko, ale aj Slovensko, moja vlasť a iné východné krajiny.
Čo hodláte v tomto smere urobiť? Mám na mysli – ako sa dá zlepšiť legislatívne lepší prístup ku kapitálu malých a stredných podnikateľov, respektíve pre malé a stredné podniky.“

Z video záznamu, ktorý pripájam, je zrejmé, že som sa zaujímal o budúcu existenciu malých a stredných podnikateľov, ktorých považujem za pilier ekonomiky, a to že niekoho urazilo, že som použil pojem podnikatelia v mojej vlasti na Slovensku, za to nemôžem, Slovensko je predsa moja vlasť a mám záujem na tom, aby sa malým a stredným podnikateľom na Slovensku darilo. Túto časť otázky a túto časť videozáznamu vo svojom príspevku pravdepodobne omylom nezverejnila.

 

Zverejnila len druhú časť videozáznamu, aj to nie celú, kde som po odpovedi pána Dombrovskisa len konštatoval, že si vážim jeho prácu v súvislosti z revitalizáciou v spoločnosti airBaltic a samozrejme som vyzdvihol Slováka z východného Slovenska, ktorý sa na tejto revitalizácii podieľal. To, že sa to pani Nicholsonovej nepáči, že som použil pojem Slovak z východného Slovenska a búchaním kladivka vyzývala, aby som dokončil otázku, pretože som prekročil limit, tak nech mi to prepáči, že som sa ako Slovák narodil a že som na to hrdý, pretože niekto sa ako človek rodí a niekto len vznikne, ani jeden ani druhý však za to nemôže…

Nebolo mi umožnené položiť doplňujúcu otázku, týkajúcu sa európskej minimálnej mzdy.
Z celého pripojeného videozáznamu niekto omylom z mne neznámych príčin uviedol len časť z videozáznamu, a to ešte so zvláštnym politickým komentárom, hoci sa výlučne jednalo o odbornú tému.

Je veľká škoda, že Slováci skôr zvyknú veriť politikom ako odborníkom, ba dokonca niektorí nerozvážne budú nie odborníkov ale politikov voliť v nadchádzajúcich parlamentných voľbách na Slovensku. Ospravedlňujem sa Vám preto, Slováci a Slovenky, za neobjektívny status pani Nicholsonovej.“ napísal Radačovský na sociálnej sieti.

K celému incidentu sa vyjadrila na sociálnej sieti aj Nicholsonová, ktorá vystrihla len časť Radačovského prejavu, aby tak vytvorila dojem, že Radačovského vystúpenie bolo na smiech:

„Pán Radačovský je taký hrdý hejslovák, že sa kvôli tomu zamotal do vlastných slov… a ostal iba na smiech. Ako predsedníčka výboru dozerám na to, aby poslanci dodržiavali pravidlá. A tam patria aj časové limity na položenie otázky pre eurokomisára. Včera sme vypočúvali kandidáta s obrovským ekonomicko-sociálnym portfóliom. Poslanci sa pýtali na najrôznejšie otázky, od lepšej kontroly prania špinavých peňazí, cez bankovú úniu až po zavedenie minimálnej mzdy. Pán Radačovský využil svoj čas tak, že namiesto ďalšej otázky informoval kolegov o tom, že je hrdý východniar. Kotlebovi europoslanci, stratení v EP, využijú každú rozpravu na promo bľabotanie o tom, ako hája slovenské záujmy. Napokon je z toho len takáto trápna fraška,“ napísala Nicholsonová.

Zdroj: magazin1.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti