VIDEO: Psychopatický prejav líderky sekty klimatických alarmistov v OSN?

24.09.2019 | 11:11
  12
Greta Thunbergová zo Švédska predniesla na klimatickej konferencii v New Yorku posolstvo sfanatizovaného hnutia klimatických alarmistov a progresivistov.

Vašimi planými rečami ste mi ukradli moje sny a moje detstvo, vyhlásila v pondelok v emotívnom a silnom prejave na klimatickej konferencii v New Yorku švédska ekologická aktivistka Greta Thunberg.

Na lídrov z desiatok krajín sveta, ktorí sa na konferencii zúčastňujú, takmer kričala, tí jej prejav viackrát prerušili potleskom. Thunberg pritom už viackrát v minulosti zdôraznila, že o potlesk a pochvaly nestojí a to, že ju všetci chvália, no nikto nekoná, označila za pokrytectvo.

Greta Thunberg a jej manipulatívny prejav

„Toto je celé zle. Ja by som tu nemala byť. Mala by som byť v škole na druhej strane oceánu. Lenže vy sa všetci obraciate na nás mladých, aby sme vám dali nádej. Ako si to dovoľujete?“ oborila sa na svetových politikov Thunberg, ktorá pricestovala do New Yorku jachtou, pretože odmieta lietanie, ktoré zanecháva obrovskú uhlíkovú stopu.

„Ľudia trpia, ľudia umierajú, celé ekosystémy sa rúcajú, sme na začiatku masového vymierania. A všetko, o čom vy dokážete rozprávať, sú len peniaze a rozprávky o nekonečnom ekonomickom raste. Ako si to dovoľujete?“ pokračovala šestnásťročná Švédka.

Thunberg vyslovila presvedčenie, že na newyorskej klimatickej konferencii „nebudú prijaté žiadne riešenia alebo plány“, ktoré by sa aspoň vzdialene podobali na opatrenia, ktoré je potrebné vykonať.

„Tie čísla sú príliš nepohodlné, a vy stále nie ste dostatočne zrelí na to, aby ste povedali, ako to je.“

„Zrádzate nás, ale mladí ľudia začínajú vidieť vašu zradu. Upierajú sa na vás oči všetkých budúcich generácií, a ak sa rozhodnete nás zradiť, hovorím vám: Nikdy vám neodpustíme!“ povedala Thunberg svetovým politikom.

Prejav Grety Thunberg vzhľadom na agendu hnutia klimatických alarmistov, osobnostný profil tejto mladej dievčiny, ako aj spôsob prezentácie jej posolstva by možno mal byť predmetom skúmania odborníkov v oblasti manipulácie, psychológie a psychiatrie.

Za zmienku v tejto súvislosti stojí aj článok o nebezpečnosti určitej skupiny ľudí a spôsoboch ako ich odhaliť.

Thunbergovej prejav s českými titulkami:

Podľa Gutteresa nie je čas na vyjednávanie

Na summite pred Gretou Thunberg vystúpil generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres, ktorý vyhlásil, že klimatické zmeny už pokročili natoľko, že momentálne už nie je čas na ďalšie vyjednávanie, ale musia nastúpiť činy.

Šéf OSN vyzval lídrov všetkých štátov sveta, aby sa spojili v úsilí bojovať proti klimatickej kríze a aby sa zaviazali k zmenám, ktoré povedú k tomu, že planéta bude do roku 2050 uhlíkovo neutrálna.

Na summite vystúpili lídri z vyše 60 krajín sveta vrátane slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej.

Čaputová kritizovala v OSN popieranie klimatických zmien

Slovenská hlava štátu vystúpila ako prvá rečníčka v tematickej sekcii o transformácii energetiky založenej na spaľovaní uhlia. Úvodným rečníkom k predchádzajúcej téme o financovaní klimatických projektov pre rozvojové krajiny bol francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Čaputová, ktorá v prejave kritizovala popieranie klimatických zmien, vyzvala na zadefinovanie nových globálnych pravidiel a ich vymáhanie.

Trump sa zmenami klímy príliš nezaoberá

Spojené štáty, ktorých prezident Donald Trump sa zmenami klímy príliš nezaoberá, neprejavujú o konferenciu žiadny zvýšený záujem, napriek tomu, že sa koná na ich území. Trumpova hovorkyňa iba odkázala, že prezident sa na konferencii „možno ukáže“.

S Grétou na ceste do otroctva za asistencie globálnej siete mimovládok, médií a kolaborujúcich politikov

Globálna hystéria okolo boja s klimatickou zmenou (už sa takticky nehovorí "globálne otepľovanie") a masové demonštrácie detí a mládeže organizované po celom svete ukazujú obriu silu dnešnej mediálnej manipulácie, píše Jiří Weigl v článku uverejnenom na webe Inštitútu Václava Klausa. Klíma je podľa neho v dnešnej manipulatívnej kampani iba nástrojom, akýmsi baranidlom, ktorým má byť zmenená spoločnosť.

Chiliastické charakter dnešnej hystérie dotvára aj postava švédskej dievčiny Grety, ktorej detská nevinnosť má pripomínať mesianizmus stredovekých náboženských hnutí (Jana z Arku, krížová výprava detí a pod.). Predovšetkým v severských krajinách s ich tradíciou protestantskej morálky je to pôsobivý faktor, rovnako ako znovu rozohrávanie náboženské témy o vine, treste a pokání, dnes iba v nových kulisách.

Thunbergová vo svojom posolstve neapeluje na rozum, znalosť a poznanie. Vyzýva na opustenie školských lavíc a zastavenie práce, neapeluje na svojich priaznivcov, aby dobrovoľne pracovali a žili v súlade s klimatickou vierou. Chce všetko od štátu, chce, aby zakazoval, reguloval a určoval život iným. Veľmi zvláštne posolstvo.

Celá kampaň má prominentné miesto v oznamovacích prostriedkoch, zo švédskeho dievčaťa sa za jej piatkové záškoláctvo stala svetová celebrita a vzor hodný nasledovania. Štátne školské systémy sú zneužité na šírenie tejto hystérie a propagandy. Ideologická indoktrinácia detí a ich zneužívanie politickou propagandou, ešte nedávno dôkaz poklesnosti totalitných režimov, je znovu vynášané ako príklad zodpovednosti a uvedomelosti. Všetko slúži jednémuu účelu, nič nie je spontánne, Gréta a jej demonštrácia sú obyčajný nástroj pre dosiahnutie ďalekosiahlych cieľov pokrokárov.

„Boj proti zmene klímy dávno nie je nevinnou aktivitou altruistov, ktorým ide o ochranu prírody a životných podmienok na zemi. Je to bohužiaľ veľmi nebezpečná ideológia, v ktorej o prírodu a vedeckú pravdu ide až na poslednom mieste. Klimatický alarmizmus je jednou z hlavných súčastí moderného ľavicového progresivizmu a jeho hlavnou zbraňou v útoku na tradičnú západnú kapitalistickú spoločnosť, o ktorej radikálnu premenu usiluje.

Pod zámienkou boja s klimatickými zmenami sú salámovou metódou prostredníctvom medzinárodných organizácií, globálnej siete neziskoviek, médií a kolaborujúcich politikov ľuďom na celom svete vnucované príkazy a zákazy, ktoré ich majú podriadiť štátnej kontrole a globálnemu vládnutiu.

Hlavným nástrojom je mediálna manipulácia, ktorá sa v dnešnej kampani symbolizovanej Gretou Thunbergovou odhaľuje v celej svojej odpudivosti. Je príznačné, že predmetom zneužitia sú v nej práve deti a mladí ľudia, na ktorých je zacielená. Tí sú skupinou najbezbrannejšou, bez životných i profesijných skúseností, naivnou, idealistickou a dôverčivou,“ uviedol Weigel.

Zdroj: SITA / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti