VIDEO: Privlastnil si Pellegrini referendové petičné hárky, ktoré ľudia poslali na P.O. BOX? Bol ten P.O. BOX centrála jeho strany?

03.05.2021 | 13:29
  13
Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini informoval, že strana vyzbierala viac ako 302-tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.

Občianske referendum, ktorým sa prezentovala strana HLAS – SD, najmä svojím predsedom Petrom Pellegrinim, dnes ráno zorganizovala tlačovú besedu pred Prezidentským palácom, kde pod hlavičkou strany HLAS – SD Pellegrini oznámil, koľko jeho strana odovzdala podpisov petičnému výboru.

Podľa jeho odhadu by malo do Prezidentského paláca dnes putovať takmer 600-tisíc podpisov. Samotná strana Hlas vyzbierala viac ako 302-tisíc podpisov. "Išlo o spontánnu aktivitu ľudí, ktorí nás masívne vyzývali, aby sme urobili nejaké kroky," uviedol. 

"Rozhodujúce slovo bude mať pani prezidentka. Táto petičná akcia sa zapíše do histórie ako najúspešnejšia," dodal Pellegrini s tým, že žiada prezidentku, aby kontrolu hárkov vykonala v čo najkratšom termíne. 

"Ak sa mieni pani prezidentka obrátiť na Ústavný súd, ako avizovala, tak nech to urobí čo najskôr. Osud referenda je v rukách pani prezidentky. Ak bude vypísané, tak to bude v rukách občanov Slovenska," zdôraznil. 

Podľa Pellegriniho je vo verejnosti veľká ochota skrátiť volebné obdobie. "Takúto hroznú a nenávidenú vládu sme tu ešte nemali. Nemôžeme to dopredu odsudzovať na neúspech," uzavrel.

Vyzerá to, že Pellegrini si do tohto počtu odovzdaných hárkov zarátal a tým de facto, privlastnil podpisy ľudí, ktorí posielali hárky na P.O. BOX, ktorý bol uvedený na petičných hárkoch.

Potvrdzujú to aj rozhorčené reakcie ľudí: ,,Načo bola dobrá táto tlačovka, predsa len bude narcis“, alebo ,,Nech si nerobí kampaň s mojimi podpismi! neboli pre neho, ale za referendum!“

Zostrih vystúpení: 05.02 2021 Plus JEDEN deň, 13.04. 2021 Facebook Peter Pellegrini, 03.05. 2021 Youtube HNtelevízia:

Takto si chce strana HLAS – SD privlastniť zásluhy, za možné vypísanie referenda? Na jednej strane hovorí o občianskom referende, na druhej strane robí stranícke tlačovky tesne, pred odovzdaním hárkov. Chystá sa použiť referendum, na svoju prezentáciu a kampaň svojej strany?

Tu si môžete pozrieť a vypočuť celú dnešnú rannú tlačovku Petra Pellegriniho pred Prezidentským palácom:

Zdroj: davdva.sk / hnonline.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti