VIDEO: Prehra Penty v žalobe o ušlý zisk ohľadom zákazu zisku poisťovní

21.07.2019 | 14:55
  0
Politológ, spisovateľ a publicista Roman Michelko sa vo svojej analýze venuje udalostiam uplynulého týždňa.

Penta si stále myslí, že ovláda nielen politikov, ale aj súdy. Zdá sa, že tie časy sa končia. Súd odmietol ničím nepodloženú žalobu a zamietol ju. Rozsudok však nie je právoplatný. Uvidíme, či po zmene vlády budú súdy viac naklonené oligarchickej vláde??. Výzva pre Matoviča, nech prvýkrát v živote urobí niečo pre ľudí.

Chmelár a Drucker zakladajú nové strany. Aké majú šance? Drucker je schopný manažér, ale nemá danosti odolávať silným politickým tlakom. Jeho manažérske schopnosti využila SDKÚ v Slovenskej pošte a Smer v rezorte zdravotníctva, nakoniec však neustal tlak pri demisii Gašpara. Vytiahli naňho kauzu pozemky, a tak radšej skončil. Láka Pellegriniho a Fedora. Fedora možno získa, Pellegriniho nie. Šance tohto projektu sú tak malé.

Chmelárov pokus so stranou Socialisti bude pravdepodobne ďalším z jeho mnohých neúspešných pokusov. Politickú kariéru začal v SDĽ a skončil ako prvý náhradník poslanca do NR SR, nasledovala Strana zelených, v projekt 99 percent, v roku 2016 strana SEN a nakoniec kandidoval na prezidenta. Nikdy to nevyšlo, aj preto jeho ďalšiemu projektu sotva možno predpovedať úspech. Môže získať tri percentá a štátny príspevok, ale šanca prejsť päťpercentnou hranicu je malá. Hlavný problém je v tom, koho chce táto strana osloviť. Ten typ voličov totiž už má bezpečne Progresívne Slovensko. Dnešná ľavicová strana musí oslovovať hodnotovo konzervatívnych voličov so silným sociálnym cítením. Chmelár oslovuje bratislavskú kaviareň a protestných voličov, a tieto voličské segmenty sa navzájom vylučujú.

Zdroj: InfoVojna / YouTube Roman Michelko


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti