VIDEO: Predseda parlamentu Boris Kollár mal ťažkú autonehodu

24.10.2020 | 19:37
  43
Na miesto nehody už prišli rodinní príslušníci Borisa Kollára. Podľa informácií TV JOJ tam majú prísť aj jeho dcéry. 

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) mal vážnu autonehodu v Bratislave. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) na sobotňajšej tlačovej konferencii v Námestove. Priblížil, že pri nehode sa zranil Kollár s jeho ochrankárom a vodičom.

„Predseda parlamentu, ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, mal vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Bol zranený spolu so svojím ochrankárom a vodičom. Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie,“ povedal Matovič.

Podľa jeho informácií nemali byť z ich strany porušené dopravné predpisy. Na svetelnej križovatke v Bratislave im nedalo prednosť iné vozidlo.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je v nemocnici a je pri vedomí. Aktuálne ho podrobujú sérii vyšetrení, rozsah zranení zatiaľ známy nie je. Uviedla to jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

„Predseda NR SR Boris Kollár bol účastníkom dopravnej nehody. Spolu so šoférom, príslušníkom Úradu na ochranu ústavných činiteľov, boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Predseda parlamentu je pri vedomí. Momentálne sa podrobuje lekárskemu vyšetreniu, rozsah zranení nie je zatiaľ známy,“ uviedla Jurcová s tým, že v tejto chvíli nebudú poskytovať bližšie informácie.

Podľa informácii TV JOJ k nehode došlo na Mramorovej ulici smerom na ulicu Svornosti. Vládne vozidlo, v ktorom sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár sa tam zrazilo s osobným autom. Kollára previezli do Nemocnice sv Michala. Ulica je prejazdná, na mieste už sú policajti, ktorí miesto nehody opáskovali. Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii informoval, že pri nehode sa zranila aj ochranka Borisa Kollára.

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí dnes podvečer v Bratislave pomáhali až trom účastníkom dopravnej nehody, jedného z nich už transportovali do nemocnice. Utrpel viaceré poranenia celého tela, počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave," potvrdila hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.  

Na miesto nehody už prišli rodinní príslušníci Borisa Kollára. Podľa informácií TV JOJ tam majú prísť aj jeho dcéry. 

Podľa televízie Markíza služobné BMW Borisa Kollára narazilo do iného osobného vozidla značky Volkswagen, pri nehode vyletelo z cesty, prerazilo plot plot a skončilo na pozemku mimo vozovky. Kollár mal podľa Markízy polytraumu, zranenia po celom tele, odviezli ho do nemocnice Sv. Michala v Bratislave.

Počet účastníkov dopravnej nehody, ktorým podvečer pomáhali záchranári v Bratislave, stúpol na štyroch. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová s tým, že jedného z účastníkov previezli do nemocnice s viacerými zraneniami, štvrtý účastník transport odmietol.

„Jedného z účastníkov transportovali do nemocnice s viacerými poraneniami celého tela, tzv. polytraumou. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave. Ďalší dvaja zranení, muž a žena, si poranili hlavu a hrudník a boli taktiež prevezení do nemocnice. Štvrtý účastník nehody transport do nemocničného zariadenia odmietol,“ priblížila Krčová.

O nehode informovala na sociálnej sieti aj bratislavská krajská polícia.

O Kollárov stav sa zaujíma aj prezidentka a expremiér Pellegrini

Na nehodu predsedu parlamentu reagovali aj niektorí politici, koaliční aj opoziční.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bola informovaná o sobotnej dopravnej nehode predsedu parlamentu Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Prezidentka Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu NR SR Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky prezidentka želá skoré uzdravenie,“ uviedol Strižinec.

Na sociálnej sieti sa k nehode vyjadril aj predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. "S veľkým znepokojením som prijal informáciu o autonehode predsedu parlamentu Borisa Kollára. Želám svojmu parlamentnému kolegovi a jeho spolupracovníkom skoré uzdravenie," uviedol Pellegrini. 

Pellegriniho stranícky kolega Richard Raši podotkol, že s Kollárom mal v nedeľu 25. októbra diskutovať v RTVS. „Dnes ma šokovala správa o jeho nehode. Jemu aj jeho kolegom, ktorí s ním boli v aute, želám skoré uzdravenie," doplnil Raši.

Podpredsedovia snemovne Juraj Šeliga (Za ľudí) a Milan Laurenčík (SaS), a tiež predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš veria, že všetci účastníci nehody budú v poriadku. Pripomenuli tiež dôležitosť bezpečnosti na cestách.

„Verím, že všetci účastníci tejto dopravnej nehody budú v poriadku a vyzdravejú sa. Podľa mojich informácií sú stabilizovaní. Pánovi predsedovi Kollárovi aj jeho ochranke prajem skoré uzdravenie,“ povedal Šeliga s tým, že aj táto situácia všetkým pripomína, že je potrebné dávať si na cestách pozor a byť opatrní.

„Veríme, že rozsah zranení bude čo najmenší a prajeme jemu aj ostatným zraneným čo najskoršie uzdravenie a veľa síl,“ uviedol pre TASR Šipoš. Doplnil, že aj v týchto neľahkých časoch, keď Slovensko bojuje s ochorením COVID-19, je potrebné dávať si pozor na svoje zdravie i na cestách.

Podporu vyjadril aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak:

Zdroj: info.sk / noviny.sk / pravda.sk / tvnoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti