VIDEO: Prečo idú po svätom mužovi Kuffovi? Lebo ani 30 rokov po novembri u nás nie je sloboda slova

17.11.2019 | 22:22
  10
Líder strany Vlasť Štefan Harabin vo svojom videoblogu komentuje list biskupov Zvolenského a Sečka, v ktorom vyzvali otca Mariána Kuffu, aby sa politicky neangažoval.

Sudca Najvyššieho súdu SR a stranícky líder politickej strany Vlasť Štefan Harabin sa vo včerajších hodinách na sociálnej sieti vyjadril, že ani po 30-tich rokoch od novembra 89 u nás nie je sloboda slova.

Už v úvode svojho príhovoru sa Štefan Harabin vyjadruje o "domnelom" získaní slobody a demokracie, ktorý sme dosiahli 17. novembra 1989. "Pravdou je, že ľudia vtedy pocítili silnú nádej na slušný život v normálnom štáte, kde každý môže vyjadriť svoj názor bez strachu, že bude zatvorený alebo ponížený." 

Líder strany Vlasť sa však v príhovore pýta, či Slováci naozaj pociťujú pluralitu, demokraciu, lepší život alebo vyjadrenie svojho skutočného názoru? Teda presne to, čo bolo pred Nežnou revolúciou nedovolené, poprípade zakázané.

Ako hlboko veriaci človek sa Štefan Harabin vyjadril, že v otázkach viery bol minulý režim neľútostný a nespravodlivý. Mnohí veriaci boli udávaní a prenasledovaní. Uviedol dokonca aj konkrétny prípad svätého muža, farára a čestného človeka Mariána Kuffu. "Aj v dnešnej dobe musí tento muž zažívať skutočné prenasledovanie a pokusy o umlčanie."

Sudca Najvyššieho súdu je názoru, že tento muž sa len aktívne snažil bojovať za udržanie normálnosti v našej spoločnosti a zabrániť ultraliberálnej agende prevziať moc.

Arcibiskup Zvolenský dokonca odkázal Kuffovi, že "kňazi sa nemajú politicky angažovať"

 "Ako volebný líder strany Vlasť, ale aj ako dlhoročný priateľ Mariána Kuffu, mu preto vyjadujem jednoznačnú podporu." Strana Vlasť sa podľa jej volebného lídra zhoduje s hodnotami normálnosti presadzovanými otcom Kuffom a zároveň odcudzuje nerovný prístup.

Štefan Harabin vyjadruje okrem iného znepokojenie nad tým, že aj v našom národnom hospodárstve čerpáme ešte z toho, čo tu bolo predtým. Príkladom je podľa neho infraštruktúra či dokonca panelákové byty.

"Bývalý režim zjavne nebol najefektívnejším ekonomickým modelom, no jedno sa ku uprieť nedá. Dokázal budovať, a dokázal ľuďom zabezpečiť sociálne istoty," vyjadril sa volebný líder strany Vlasť. 

Články súvisiace s tematikou:

 

Zdroj: YouTube Štefan Harabin / netky.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti