VIDEO: Právnička Laššáková o paragrafe 363, manipulovaní korporátnych médií & ich spojencov a ich predstave fungovania spravodlivosti v duchu tvorby práva z dielne taxikárov z Toronta

13.09.2021 | 12:20
  18
Paragraf 363 Trestného poriadku umožňuje generálnemu prokurátorovi, aby zrušil obvinenie vyšetrovateľa, ak bol týmto rozhodnutím porušený zákon.

Právnička Judita Laššáková vo svojom videu poukazuje na zákonné využívanie paragrafu 363 a naratíve korporátnych médií a ich spojencov o ich predstave spravodlivosti v duchu tvorby práva z dielne taxikárov z Toronta.

Laššáková v tejto súvislosti poukazuje na „právneho experta“ SaS a bývalého kanadského taxikára Alojza Baránika, ktorý pred členmi Ústavnoprávneho výboru NR SR obvinil generálneho prokurátora z klamstva. Jeho rozhodnutie zrušiť obvinenie vyšetrovateľa NAKA voči bývalému riaditeľovi SIS na základe porušenia zákona označil za pochybné. Baránik zároveň obvinil Maroša Žilinku z vyvíjania politickej činnosti.

Šéf generálnej prokuratúry sa ostro ohradil voči jeho tvrdeniu a označil ho za obludnosť.

Poslanec Alojz Baránik (SaS) chce iniciovať odvolávanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v parlamente.

Laššáková tiež priblížila rozhovor redaktorky dezinfowebu Denník N Moniky Tódovej s riaditeľkou Nadácie Zastavme korupciu Zuzanou Petkovou, o tom, ako by podľa ich predstavy mali súdy a prokuratúra rozhodovať.

Viac vo videu:

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti