VIDEO: Poslanec OĽANO Jozef Bubnár sa kvôli vyhrážkam, prianiam smrti a dennodenným vulgarizmom od obyčajných ľudí vzdáva mandátu v parlamente

29.08.2021 | 08:40
  15
Skonštatoval, že politiku ako takú za ten čas vlastne nezažil, pretože svet sa zacyklil v jedinej spoločenskej téme – pandémia ochorenia COVID-19.

Poslanec národnej rady za hnutie OĽANO Jozef Bubnár končí vo funkcii. Informoval o tom v sobotu na sociálnej sieti. Hovorí najmä o zdravotných dôvodoch. Od septembra sa chce podľa vlastných slov vrátiť do školstva. Vzdanie sa mandátu v najbližších dňoch oznámi oficiálne aj vedeniu parlamentu.

Bubnár sa poďakoval voličom za preferenčné krúžky. "Po roku a pol môjho pôsobenia v Národnej rade vás však musím s poľutovaním informovať, že túto moju životnú etapu - pôsobenie vo funkcii jedného zo 150 zákonodarcov - navždy uzatváram," uviedol.

Skonštatoval, že politiku ako takú za ten čas vlastne nezažil, pretože svet sa zacyklil v jedinej spoločenskej téme – pandémia ochorenia COVID-19. Poukázal na množstvo jej negatívnych dôsledkov a frustráciu, ktorú si vo veľkej miere podľa neho "odskákali" politici, vedci, či novinári.

"Ja som nebol výnimkou. Dve zastávky na urgentnom príjme v nemocnici počas júna a júla boli pre mňa finálnym znamením, že vyhrážky, priania smrti, či nenávistné agresívne vulgarizmy prijímané na dennej báze nie je to, o čom som v živote sníval," dodal.

Predseda poslaneckého klubu rozhodnutie chápe

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš chápe rozhodnutie Jozefa Bubnára vzdať sa poslaneckého mandátu. Pre TASR tak reagoval na informáciu o tom, že Bubnár sa rozhodol vo funkcii skončiť.

"Jozef Bubnár nás o tomto svojom zámere informoval už dávnejšie, chápeme jeho rozhodnutie a naďalej s ním zostávame v priateľskom kontakte. Bolo nám cťou s ním v parlamente spolupracovať a prajeme mu v osobnom živote veľa zdravia a osobných úspechov," uviedol Šipoš.

Zdroj: ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti