VIDEO: Poslanci nemeckého Bundestagu s výnimkou členov AfD odmietli držať minútu ticha za dievča zavraždené migrantom

12.06.2018 | 19:51
  0
Podpredsedníčka parlamentu za stranu Zelených nedovolila realizovať minútu ticha za 14 ročné dievča, ktorého vražda vzbudila v Nemecku veľký rozruch. Väčšina poslancov ju podporila.

Pred niekoľkými dňami Nemecko ostalo v šoku 22.5.2018 zmizla 14 ročná Susanna F. Jej telo našli túto stredu v ťažko prístupnom teréne v okolí Wiesbadenu. Obhliadkou tela sa zistilo, že pred brutálnou smrťou bola znásilnená.

Hlavný podozrivý zo znásilnenia a vraždy dievčaťa bol zadržaný na severe Iraku. Podľa agentúry DPA o tom informoval nemecký minister vnútra Horst Seehofer. Dvadsaťročný Iračan Ali Bashar, ktorý žil od roku 2015 v Nemecku, minulý týždeň opustil ubytovňu pre žiadateľov o azyl a náhlivo odletel do severoirackého Irbilu.

Ali Bashar žiadal v Nemecku o azyl, ale podľa informácií jeho žiadosť bola zamietnutá.
Vďaka spolupráci s kurdskými a irackými bezpečnostnými orgánmi sa podarilo Aliho Bašara deportovať do Nemecka.

Prípad vyvolal na nemeckej politickej scéne ostrú debatu o migrácii a o práci úradov.
Poslanec Alternatívy pre Nemecko, Thomas Seitz, počas svojho vystúpenia v nemeckom parlamente oznámil, že čas, ktorý mu bol vyhradený, chce venovať minúte ticha na uctenie pamiatky zavraždenej Susanny, ktorú zo sveta zniesol a predtým znásilnil iracký žiadateľ o azyl.
Minútu ticha prerušila poslankyňa za Zelených, Claudia Roth.

Kým poslanci AFD pri minúte ticha povstali a držali pietu, Claudia Roth bola ticho len pár sekúnd, a potom sa rozhodla pietu prerušiť rečami o dodržiavaní procedúry. Jej kolegovia jej za tie slová ešte zatlieskali.

Poslanci všetkých ostatných strán ostali sedieť a minútu ticha nepodporili. Naopak, hluk v sále sa počas útokov podpredsedníčky voči ticho stojacemu poslancovi AfD neustále stupňoval.

Ako píšu komentáre k tomuto prípadu, o žiadne dodržiavanie procedúry evidentne nešlo.
Ide o politiku a politika mainstreamových politikov v Nemecku nepraje obhajobe pôvodného nemeckého obyvateľstva

Strana Zelených je v tomto ohľade extrémne antinárodná. Pre Zelených bola minúta ticha za zavraždenú Nemku zrejme útokom proti azylantom, ktorých záujmy tvrdo obhajujú.

Výraz „správať sa ako hyena“ je v tomto prípade viac ako priliehavý.

Pre ilustráciu je dobré si predstaviť, čo by sa stalo, keby bola opačná situácia. Strana Zelených by vyhlásila minútu ticha za azylanta brutálne zavraždeného Nemcom.

S veľkou pravdepodobnosťou by celý Bundestag ticho stál minútu mlčky. Prakticky nie je ani možné si predstaviť, že by niekto začal vykrikovať, že na to „nie je procedúra„. Na strane, ktorá obhajuje nemecké záujmy totiž stále platia etické normy a morálny kódex, ktorý velí uctiť si nevinné obete násilia bez ohľadu na farbu kože, pôvod a náboženstvo. Naopak fanatici z druhej strany si tieto rozdiely pripomínajú každú sekundu.

Nemci sa prejavili ako rasisti. Rozlišujú. Je dôležité. či je človek Nemec alebo nie. A to je koniec demokracie a právneho štátu.

Zdroj: slobodnyvyber.sk

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti