VIDEO: Poliačik z Progresívneho Slovenska žiadal kvôli Valentínovi posunúť hlasovanie, pretože mal rezerváciu v reštaurácii

14.02.2019 | 18:11
  0
Šéf OĽaNO Igor Matovič nazval jeho návrh obludným.

Člen Progresívneho Slovenska a nezaradený poslanec Martin Poliačik pobúril niektorých poslancov v pléne na čele so šéfom parlamentu Andrejom Dankom.

Poliačik zaujal svojím procedurálnym návrhom, ktorý sa týkal voľby ústavných sudcov.

To myslíte vážne?

Tesne predtým totiž poslanci odhlasovali, že sa voľba sa uskutoční o 17.00 hod. namiesto 11.00 hod. Poliačik chcel hlasovanie posunúť na skorší čas. Dôvodom bol Valentín.

"Chápem, čo sa deje, aká je situácia, ale žeby sme to dali na 15.30 hod.? Odôvodnenie je, ýe stále sme niektorí, ktorých naše manželky a manželia ešte majú rady a radi, a dnes je Valentín. A ja mám rezerváciu na 18.00 hod. Ďakujem," povedal Poliačik.

Matovič: Je to obludný návrh

Danka tento návrh zaskočil, nevedel, ako má zareagovať. "Ja neviem ako reagovať. To myslíte vážne? Tak ja vás poprosím v písomnej podobe, aby som o tom mohol hlasovať. A veľmi rád ten váš návrh prečítam," povedal šéf Národnej rady.

Potom do toho vstúpil šéf obyčajných Igor Matovič, ktorý s týmto návrhom nesúhlasil. Nazval ho dokonca obludným.

"Chcel by som poprosiť pán predseda, aby sme o návrhu Martina Poliačika z Progresívneho Slovenska nehlasovali, lebo mi pripadá obludné, že keď sme si zvýšili platy o 1 500 eur, že si budeme skracovať pracovnú dobu," vyhlásil šéf OĽaNO. Nakoniec sa o návrhu nehlasovalo a voľba bola o 17.00 hod.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti